El Síndic de Greuges insta Educació a modificar les normes de la votació de la jornada contínua

Més de 300 famílies han presentat una queixa perquè el recompte de vots es faça sobre el total dels emesos i no sobre el cens global
8 setembre 2018 01:00h
Imatge d\'arxiu de les famílies votant en els centes escolars.

El Síndic de Greuges del País Valencià ha recomanat a la Conselleria d'Educació que estudie canviar la normativa que regula el procés per implantar la jornada contínua als centres escolars de manera que en el recompte de vots es tinga en compte el total dels emesos i no el cens global. L'objectiu, assegura, és augmentar la "participació i implicació" de les famílies en els processos de decisió.

Així, el defensor del poble valencià ha dictat una resolució, consultada per Europa Press, arran d'una queixa formulada per més de 300 famílies d'alumnes d'un col·legi sobre l'"excessiu" percentatge que, al seu parer, exigeix l'administració per permetre que s'aprove la jornada contínua, que actualment està fixat en el 55 per cent del cens total.

Els promotors de la queixa opinen que "hauria de ser el 55% dels vots emesos" i subratllen que "si es té en compte el total del cens es dóna per fet que qui no acudeix a votar votarà en contra de la proposta".

En la seua recomanació, el Síndic assevera que "la norma és clara quant al còmput de vots" però apunta que "no és menys cert que hi ha un línia de posicionament, com és la que defensen aquestos pares i mares del centre escolar, de matisar la forma de còmput i donar prioritat a la participació i, per tant, al compromís de la comunitat educativa en la gestió del centre".

 

next