Diari La Veu del País Valencià
Alerta groga per vents de més de 100 km/h al nord del País Valencià
RedactaVeu / València

L’interior de la meitat nord del País Valencià es troba aquest dimarts en alerta groga per vents, que han aconseguit aquesta matinada els 102 quilòmetres per hora a Vinaròs, els 100 km/h a Fredes, els 79 a Atzeneta o els 76 a Vilafranca, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, per a hui està en alerta groga, risc per vents, el litoral de les comarques centrals, on poden arribar fins uns 70 quilòmetres per hora, i de les comarques del nord, on es preveuen ratxes de fins 80 quilòmetres per hora. A més, al nord del País Valencià l’alerta s’amplia també a nevades.

La predicció per a aquesta jornada s’espera poc nuvolosa al principi, augmentant la nuvolositat fins nuvolós o molt nuvolós a la meitat nord i intervals nuvolosos a la sud amb probabilitat de ruixats febles en general i dispersos a la meitat nord.

La neu caurà en cotes de 900-1000 metres de l’extrem nord, mentre que les temperatures màximes es mantindran sense canvis i les mínimes en lleuger a moderat ascens.

Així mateix, el nivell de risc d’incendis forestals per a la jornada de hui és 2, és a dir, alt al País Valencià, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

Alerta a tot el territori de l’Estat espanyol

Galícia, Astúries, Cantàbria, País Basc,Catalunya, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Illes Balears, Andalusia i Canàries son algunes de les comunitats autònomes, a més del País Valencià, on hui s’han activat avisos de risc (groc) o risc important (taronja) per vent, neu, precipitacions, fenòmens costaners i baixes temperatures, segons Aemet.

Comparteix

Icona de pantalla completa