EUPV denuncia que treballadors i usuaris dels trens de rodalies del País Valencià pateixen "nombrosos incidents"

El diputat Ricardo Sixto ha registrat al Congrés una bateria de preguntes per al govern espanyol perquè prenga mesures "davant la constant manca de personal" i el mal estat en què es troben els trens
9 setembre 2018 01:00h
El sindicat de maquinistes afirma que és "impossible que la qualitat del servei siga igual a la que s\'oferia fa anys" i que "es duguen a terme les noves freqüències anunciades per Foment".

El diputat d'EUPV al Congrés, Ricardo Sixto, ha plantejat una bateria de preguntes a la cambra baixa relacionades amb les "nombroses incidències que sofreixen els usuaris i els treballadors dels trens de rodalies del País Valencià", segons ha informat el partit en un comunicat.

En aquesta línia, la formació d'esquerres ha registrat un escrit en el qual denuncia els fets ocorreguts dimarts passat quan almenys quatre de les sis línies de rodalies del nucli ferroviari de València van sofrir incidències negatives.

Sixto ha subratllat les denúncies realitzades per col·lectius de treballadors i usuaris "davant la constant manca de personal, tant en conducció com en taquilles i tallers, especialment en aquest últim servei". "A aquesta situació, cal afegir una falta de renovació suficient dels trens que ja han esgotat la seva vida útil per prestar un servei eficient i de qualitat", ha afegit.

El representant valencià ha explicat en el text presentat que "almenys dotze serveis ferroviaris van quedar anul·lats a la Comunitat el 4 de setembre de 2018 per manques de personal i problemes tècnics als trens", segons informacions que es desprenen de la denúncia realitzada per diferents sindicats de treballadors de Renfe.

"Almenys dues línies de rodalies i el regional entre Xàtiva i Alcoi es van veure afectats per aquesta situació i en l'últim cas, el Xàtiva-Alcoi, es van suprimir els trens de les 8.50 i les 17.20 hores, per la qual cosa els viatgers van realitzar part del trajecte, València-Xàtiva, en un rodalies i el restant, Xàtiva-Alcoi, en el transport alternatiu per carretera que va habilitar l'organisme del Ministeri de Foment", ha explicat.

Amb aquest motiu, des d'EUPV –ha explicat el representant de la formació d'esquerres– "volen saber si el govern espanyol és conscient de la delicada situació en què es troba el servei de rodalies del País Valencià i per què en els últims anys, malgrat les constants denúncies i reclamacions, no s'ha solucionat un problema que afecta milers d'usuaris".

A aquesta situació, ha continuat Sixto, "cal afegir una falta de renovació suficient dels trens que ja han esgotat la seua vida útil per a prestar un servei eficient i de qualitat".

next