Diari La Veu del País Valencià
El PPCV farà enquestes per a buscar els perfils amb més suports per a les eleccions de 2019

El PP realitzarà macroenquestes en el mes de setembre abans de decidir els candidats a les eleccions autonòmiques i municipals de l’any que ve, per decidir els perfils amb més suports en aquells llocs on no tenen un número u clar.

Fonts populars han explicat a Europa Press que aquest treball de camp es realitzarà aquest mes, de manera que durant octubre i novembre el president del partit, Pablo Casado, decidisca junt amb el seu equip qui seran els caps de partit. Hi haurà molta renovació respecte a 2015, igual com la que ha tingut lloc en la direcció estatal.

Des que va ser triat en juliol, el nou capdavanter dels populars ha recorregut pràcticament totes les autonomies i conegut de primera mà, ja com a president del PP, la situació de cada lloc. En alguns casos, ha aprofitat la visita per a donar suport en públic als qui seran candidats autonòmics en 2019.

La intenció del partit és organitzar una gran presentació en desembre, que coincidirà amb la convenció nacional que prepara per al cap de setmana de l’1 i 2 d’aquest mes. La data en qualsevol cas dependrà que no es celebren eixe diumenge les eleccions autonòmiques andaluses, si, finalment, Susana Díaz, presidenta de la Junta, decideix avançar-les.

Les candidatures valencianes

Des de Rita Barberà, el PPCV municipal no ha tingut una cara visible potent i coneguda. A hores d’ara està dirigit per una gestora i l’equip municipal, excepte el portaveu, Eusebio Monzó, està imputat en el cas Taula. S’ha especulat amb una candidatura del portaveu del PP al Parlament Europeu, Esteban González Pons, però ell ha deixat clar que vol seguir allí. Així que, de moment, la persona que substituirà la difunta Rita Barberá encara no es coneix.

En el cas de la candidatura per a la Generalitat, tot apunta que l’encapçalarà Isabel Bonig, sobre qui Casado va afirmar que seria una “magnífica presidenta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa