La ministra de Sanitat, Carmen Montón, va obtindre un màster de forma "irregular", segons eldiario.es

La directora del postgrau diu que no va haver-hi cap anomalia en l'obtenció del títol
/ València
10 setembre 2018 01:00h

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, va obtindre un màster sobre estudis de gènere en la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) "plagat d'irregularitats" en el curs 2010/2011, segons una informació que publica aquest dilluns eldiario.es.

D'acord amb aquest periòdic, Montón va superar amb nota la meitat de les assignatures del seu màster sense assistir a aquestes classes i sense tractar amb els professors; va pagar la matrícula tres mesos fora de termini; va començar el curs quatre mesos tard i "la data del seu títol oficial no coincideix amb la resta del seu expedient".

La ministra, llavors diputada del PSOE, va obtindre el seu títol en l'Institut Universitari dirigit per Enrique Álvarez Conde, actualment imputat pel tracte de favor a Cristina Cifuentes i Pablo Casado.

En concret, sempre segons la versió d'eldiario.es, l'actual ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social va superar amb una nota mitjana de 8,43 un Màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere en la URJC el curs 2010/2011, "malgrat que el va començar quan la meitat de les assignatures ja havien finalitzat".

Montón era llavors era diputada i portaveu d'Igualtat del PSOE. "Són sis matèries d'un total de 12 (més un treball final) en les quals va traure tres excel·lents, un notable i dos aprovats sense tindre contacte amb els seus professors, com ella mateixa ha admés a eldiario.es". Un d'aquestos excel·lents va ser atorgat per Enrique Álvarez Conde, el director de l'institut que va organitzar els màsters de Cristina Cifuentes i Pablo Casado, i imputat en la investigació judicial d'aquestos dos postgraus.

Una altra de les seues professores i directora del màster era Laura Nuño, imputada també en el cas Cifuentes i que aquest dilluns estava citada a declarar al jutjat juntament amb Álvarez Conde i dues professores del tribunal que suposadament va avaluar el treball de fi de màster de Cristina Cifuentes.

Dimarts passat 4 de setembre, eldiario.es va mantindre una reunió amb la ministra per a recaptar la seua versió i en aquesta va mostrar la documentació que guardava d'aquest curs. "A diferència de Cifuentes i Casado, Montón sí que va donar accés a revisar els papers i sí que compta amb una còpia del seu treball de fi de màster". Va ser dirigit per Laura Nuño, tracta sobre reproducció assistida i la ministra conserva diferents versions d'aquest treball, que consta d'unes 50 pàgines.

La directora del màster diu que no va haver-hi "cap" irregularitat

Laura Nuño, per la seua banda, ha afirmat aquest dilluns que no va haver-hi "cap" irregularitat en l'obtenció del títol i que la ministra ja va ensenyar el seu treball de finalització de màster (TFM).

Nuño estava aquest dilluns citada a declarar com a imputada pel 'cas màster' de l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, si bé la seua compareixença s'ha posposat fins al pròxim 24 de setembre a petició del seu advocat.

A l'eixida dels jutjats madrilenys de Plaza de Castilla, l'exsubdirectora de l'Institut de Dret Púbic de la URJC i directora del postgrau de la ministra ha fet unes breus declaracions als mitjans en les quals ha negat l'existència d'irregularitats en el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere, tal com afirma una informació que publica eldiario.es. "Hi ha un treball de finalització de màster que l'ha ensenyat ella", ha assenyalat Nuño als periodistes.

Montón aclareix la situació del seu màster

La ministra de Sanitat, ha afirmat a primera hora d'aquest dilluns que compareixerà aquest matí en roda de premsa per a rebatre i aclarir la informació sobre el seu màster.

En un piulada en el seu compte oficial, publicada poc després de conéixer-se la notícia, la ministra ha escrit: "Aquest mateix matí faré una roda de premsa on rebatré la informació publicada hui. I aclariré aquesta situació".

Per altra banda, tant Podemos com el Partit Popular han demanat al president del govern espanyol que prenga mesures. En aquest sentit, el secretari d'Oganització de la formació morada, Pablo Echenique, ha indicat que es demanarà la dimissió de la ministra de Sanitat si no s'esclareixen els fets, mentre que el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha exigit al PSOE que s'aplique la seua "pròpia medicina" i que tracte la ministra i exconsellera de Sanitat amb la mateixa "duresa" amb què es va tractar el líder del PP, Pablo Casado, quan aquest es va veure implicant en un cas similar amb el seu màster cursat a la mateixa universitat.

next