Diari La Veu del País Valencià
El canvi de nom de Barajas pot costar fins 1 milió d’euros

Esther Romagosa (ACN) / L’Hospitalet de Llobregat

El president d’Aena ha anunciat que el canvi dels rètols i cartells de Barajas es farà de forma progressiva i que es buscarà que siga un procés amb “els mínims costos possibles”.

Aena està ja estudiant com canviaran el nom de l’aeroport de Madrid-Barajas. “Hi haurà coses que es canviaran de forma immediata i d’altres més a poc a poc”, ha explicat el president d’Aena, qui també ha dit que el primer que es vorà d’aquesta transformació serà una placa commemorativa amb el nom d’Adolfo Suárez a les instal·lacions aeroportuàries.

En preguntar-li pel cost que pot suposar canviar el nom d’un aeroport com el Barajas, Vargas ha explicat que la xifra està vinculada a la dimensió de l’aeroport i ha estimat que la despesa per transformar tots els elements nominatius de la infraestructura com cartellera, els rètols, etc… estaria entre els 500.000 i 1 milió d’euros. En aquest sentit ha afegit que són conscients que “són uns costos associats” i que des d’Aena intentaran dur a terme la transformació amb “els mínims costos possibles”.

L’aeroport de Madrid-Barajas rep anualment 39,7 milions de passatgers, fet que el situa en el 25è lloc al rànquing mundial d’aeroports per volum de passatgers.

El president d’Aena ha estat l’encarregat d’inaugurar aquest dimarts el saló internacional ‘Passenger Terminal Expo & Conference’ que des de hui i fins dijous al pavelló 8 del recinte de la Fira de Barcelona a la Gran Via, on està previst que hi assisteixen 3.500 professionals del sector de la indústria aeroportuària i diferents companyies aèries de 85 països.

Precisament estava prevista l’assistència de la ministra de Foment, Ana Pastor, però la mort de l’expresident de l’Estat Adolfo Suárez aquest diumenge va alterar l’agenda prevista del ministeri, i finalment no ha assistit a la inauguració de l’esdeveniment, sent substituïda en el seu lloc pel president d’Aena, qui ha estat també l’encarregat d’obrir el cicle de conferències del saló.

Comparteix

Icona de pantalla completa