Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans aspira a presentar llistes en tots els municipis

Ciutadans té la intenció d’arribar fins a l’indret més petit del País Valencià. Quatre anys després d’irrompre amb 13 diputats a les Corts i obtindre representació en els principals ajuntaments, la formació liderada per Mari Carmen Sánchez i Fernando Giner treballa per a conformar candidatures en tots el municipis valencians.

Així ho ha assegurat aquest dilluns el secretari d’Organització, Emilio Argüeso, en una compareixença a la seu autonòmica abans de reunir-se amb els seus homòlegs provincials. “Hem d’engreixar la maquinària perquè això siga fructífer. Entenem que el futur no serà molt llunyà perquè encara que no hi haja avançament de les eleccions, estem ja en període preelectoral”, ha explicat Argüeso.

El també diputat a les Corts ha informat que tenen la implantació “més avançada en les grans ciutats, incloses Elx i Oriola”, mentre que estan “pràcticament en totes les localitats de més de 20.000 habitants i en el setanta i escaig per cent de les de menys de 20.000”.

Segons les xifres de Ciutadans, “el 97 o el 98% dels habitants” ja tenen assegurada la possibilitat de votar per aquest partit mentre que, per municipis, la presència de Ciutadans arriba al “huitanta i escaig per cent del territori”. Com sol ser habitual, però, la principal dificultat es trobarà en la presentació de llistes en els pobles amb menys població, tot i que l’aspiració és que no quede cap buit al mapa sense candidatura municipal.

Argüeso ha avançat que en les pròximes setmanes –fins a desembre– es constituiran nombroses agrupacions locals. El secretari d’Organització ha xifrat en “uns 4.000” els militants amb dret de vot i en uns altres 9.000 els simpatitzants inscrits en els registres oficials de Ciutadans.

Només els militants tindran dret a participar en les primàries que hauran de celebrar-se en les localitats” amb més de 400 afiliats”. En la resta de casos “el Comité Executiu Nacional (espanyol) determinarà com s’ha de desenvolupar” el procés. L’elecció interna de candidats se celebrarà “en gener o febrer” amb la possibilitat d’avançar-la en el cas que els comicis autonòmics es convoquen abans. També estan assegurades les primàries per a conformar les candidatures a les Corts.

Comparteix

Icona de pantalla completa