Diari La Veu del País Valencià
Puig: “Les institucions estatutàries no es poden utilitzar al servei d’una majoria governant quan interessa”
RedactaVeu / Europa Press / València

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que la formació socialista “cobrirà les seues vacants” en el Síndic de Greuges, el Consell Jurídic Consultiu (CJC), o el Consell Valencià de Cultura (CVC) però, per a negociar la renovació d’aquests òrgans, ha exigit al PP que “lleve les seues mans de les institucions estatutàries”.

Puig, que s’ha pronunciat d’aquesta manera a preguntes dels mitjans en relació a la negociació per a la renovació de diverses institucions estatutàries del País Valencià que havien d’haver-se realitzat al llarg d’aquest mes de març, ha defensat que ells no estan “bloquejant res”, i que l’única cosa que volen és que els ‘populars’ “lleven les seues mans de les institucions estatutàries perquè són un espai de convivència, de diàleg de tots els valencians”. “No es poden utilitzar al servei d’una majoria governant quan interessa”, ha criticat.

Intromissió “intolerable” del PP en l’AVL

El dirigent socialista ha posat com a exemple “el que van fer amb la Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL)” amb motiu de la definició del valencià, que, al seu judici, “va ser una indignitat, una intromissió intolerable”.

Així mateix, ha considerat que “el que estan fent amb el CJC, d’igual manera amb motiu d’aquest conflicte, la qual cosa “també ha sigut un intent de manipulació”. “Açò no pot ser, les institucions de la Generalitat han de ser de tots i estar al marge de la dinàmica partidària”, ha remarcat.

D’aquesta manera, Puig ha asseverat que el PSPV “cobrirà les seues vacants com els altres grups, però tenint en compte que exigim que no facen més dany” al País Valencià i que “no trenquen el consens estatutari”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa