La institució de ciutats amb patrimoni immaterial de la UNESCO tria Algemesí per a establir la seu física

La Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network és una entitat integrada per 31 països que treballa en l'aplicació de polítiques creatives sobre les festes distingides
/ València
10 setembre 2018 01:00h
La presidenta de l\'entitat passa a ser la primera autoritat local, en aquest cas l\'alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano.

Algemesí (la Ribera Alta) acollirà la seu de la Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network, (ICCN), la xarxa de ciutats patrimoni cultural immaterial de la humanitat que, precisament, va celebrar aquest cap de setmana passat el seu congrés aprofitant que la localitat estava immersa en les festes de la Mare de Déu de la Salut (Fotogaleria).

Així doncs, la seu física se situarà al Museu de la Festa i la presidenta de l'entitat passa a ser la primera autoritat local, en aquest cas l'alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano. Aquesta ha sigut la decisió dels membres de la ICCN reunits en la setena assemblea que es va celebrar en aquesta localitat de la Ribera Alta.

La ICCN és una organització internacional de governs locals i organitzacions culturals que té com a objectiu protegir el patrimoni cultural immaterial, segons ha informat el consistori en un comunicat. L'entitat treballa per a explorar polítiques creatives i efectives per a mantindre aquest patrimoni i la seua relació inseparable del desenvolupament local sostenible. En l'actualitat té 34 associats de 31 països i compta amb l'acreditació i el suport de la UNESCO.

Algemesí ha tingut una participació activa des de l'ingrés en la ICCN. En totes les assemblees i reunions ha tingut presència tant institucional com de balls que participen en les Festes de la Mare de Déu de la Salut. "Hem sigut constants perquè creiem en l'esforç col·lectiu com a via per a l'entesa entre les diverses cultures i per a donar a conéixer el nostre patrimoni", assegura Marta Trenzano. Per a l'alcaldessa d'Algemesí, "és obligat reconéixer el treball institucional dut a terme per anteriors corporacions, així com per a Julio Blasco i els seus col·laboradors al capdavant del Museu de la Festa. El treball d'ells, de les persones implicades en les Festes de la Mare de la Salut i de tots els treballadors de l'Ajuntament es veu recompensat amb aquest reconeixement que es converteix des de ja en un nou repte per a nosaltres".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next