Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que l’àrea de salut de la Marina serà pública abans de maig de 2019

El Consell “accelerarà” el procés de reversió de l’àrea de salut de la Marina, que passarà a ser de gestió “100% pública” abans que acabe la legislatura. Així ho ha anunciat aquest dimarts el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la seua intervenció en el Debat de Política General de 2018. El president ha assegurat que el procés es farà “amb totes les garanties jurídiques”, amb diàleg i cooperació amb l’empresa concessionària, i sempre tenint present “l’interés dels pacients i dels professionals”.

Puig també ha anunciat la construcció d’un edifici per a l’Institut de Recerca Sanitària i Biomèdica d’Alacant (ISABIAL), així com un acord integral d’actuacions per a la reducció de les llistes d’espera. En el seu discurs, el president ha assenyalat que el Consell “comparteix” la “preocupació” de la ciutadania per la demora sanitària, tot i que s’ha reduït el temps mitjà d’espera de 115 a 99 dies, unes xifres que segueixen sent “inacceptables”. Per això, se serviran de “tots els mitjans disponibles” de la Generalitat per reduir-los.

Una de les mesures serà la de posar en marxa un pla d’autoconcert en què es pagarà més als professionals que “més aporten” per a reduir les llistes i “reequilibrar els departaments”. També es donarà major llibertat al pacient per a triar entre una major oferta d’hospitals públics i concertats per a operar-se. A més, s’impulsarà un pla de xoc perquè els centres privats assumisquen part dels pacients de les llistes d’espera.

Un altre anunci en l’àmbit sanitari fet aquest dimarts en el Debat de Política General és que es procedirà al pagament de la responsabilitat patrimonial pel cobrament “injust” de copagament en centres públics, copagament encobert (minoració de prestacions) i copagament a través de centres privats, i que es tornaran els diners a 12.000 persones majors afectades pel copagament “confiscatori” de l’anterior govern valencià.

Puig també ha avançat que s’enfortirà l’Institut Valencià d’Atenció Social Sanitària (IVASS) per a convertir-lo en “un instrument eficaç de gestió pública, d’innovació i de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa