Beatriz Fernández Aucejo, nova directora de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València

La mestra de Paiporta es converteix en la primera dona que agafa les regnes d'una formació orquestral universitària a l'Estat
/ València
11 setembre 2018 01:00h
Beatriz Fernández Aucejo al capdavant de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

L'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València ha nomenat Beatriz Fernández Aucejo com a nova directora de la formació universitària i pren així el relleu d'Hilari Garcia Gázquez després d'estar huit anys al capdavant de l'agrupació. La mestra de Paiporta s'ha convertit en la primera directora que agafa les regnes d'una orquestra universitària.

"Em trobe molt il·lusionada de tornar a casa, uns quants anys després de la meua estada com a membre de l'orquestra. Coneixedora de la seua història, al llarg d'aquest temps, l'Orquestra ha esdevingut una de les plataformes de formació artística més estable i marcada per l'excel·lent treball i dedicació d'Hilari Garcia, el sentiment de responsabilitat és cada vegada més elevat", ha expressat la nova directora que debutarà en el concert d’obertura de curs de la Universitat el pròxim 17 d’octubre al Palau de la Música de València.

Nascuda a Paiporta, és diplomada en Magisteri Musical per la Universitat de Valencia, llicenciada en Clarinet pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, titulada professional en Piano pel Conservatori Professional de Música de Torrent, llicenciada en Direcció d'Orquestra de Vents per la Royal School of Music de Londres (LRSM) i llicenciada en Direcció d'Orquestra pel Conservatori Superior de Música Manuel Masotti Little de Múrcia.

Beatriz Fernández ha ampliat la seua formació com a directora d'orquestra amb mestres com Yaron Traub, Peter Gülke, Cristóbal Soler, José Miguel Rodilla, Ernesto Izquierdo, Manuel Galduf, Jose M. Cervera Collado, Bruno Aprea, Joshard Daus, George Pehlivanian, Rodolfo Saglimbeni i Michael Tabachnick a l’Academia Chigiana (Siena), entre d'altres.

Ha sigut directora assistent de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana junt amb els mestres Manuel Galduf i Cristóbal Soler.

Entre les agrupacions que ha dirigit com a invitada destaquen: Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, Orquestra del Conservatori Superior Masotti Little de Múrcia, la Joven Orquesta Sinfónica de Galícia, la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, l'Orquestra de València, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, la Banda Municipal de Madrid, la Banda Municipal de Santiago, la Mendelssohn Symphonia, l'Europa Chor Academie, la Deutsche Kammerakademie Neuss am Rhein, l'Orchestra del Conservatorio Cherubini de Florència, l'Orquestra del Festival Internacional de Música de Cancún, Republican Korean Navu Band.

Ha sigut directora titular de la Societat Musical La Lira de Vilafamés, Banda Associació Cultural Allegro de València, Societat Musical L'Artesana de Catarroja i la Unió Musical de Carlet. Durant l'any 2015 va ser directora titular de la Banda de Dones i de la Jove Banda de la FSMCV.

En reconeixement a la seua trajectòria professional ha rebut diversos guardons, com ara: Premi Isabel Ferrer de la Generalitat Valenciana, Una de Primera per la Federació de Falles de la Ciutat de València, Premi Cultural L'Espolí de Paiporta 2017, Premi Periódico Aquí en la Comarca de l'Horta Sud.

Al capdavant de les societats musicals de què ha sigut directora titular ha rebut diversos guardons, entre els quals destaquen els primers premis i menció d’honor obtinguts en els concursos: Certamen Provincial de València (2008, 2011, 2016), Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana (2011). Així mateix, ha format part del tribunal qualificador en les diferents edicions del Certamen Provincial de Bandes de València, Alacant i Castelló, Comunitat Valenciana, Nacional de Catarroja, Nacional de Colòmbia a la ciutat de Paipa, a més del Concurs de Música de Cambra Las Provincias.

En l'actualitat és subdirectora de la Banda Municipal de Barcelona i directora titular de la Lira Castellonera de Castelló de la Ribera, l'Orquestra Simfònica Ateneu Musical del Port de València i de l'Orquestra Simfònica Unió de Llíria.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next