Diari La Veu del País Valencià
Compromís troba a faltar un missatge clar de Puig sobre el finançament i Podem qüestiona la novetat dels compromisos anunciats

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha manifestat que no li ha agradat la manca “d’un missatge clar pel que fa al finançament” en el discurs del president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Debat de Política General i ha reclamat “saber què aportarà” el cap del Consell en la reunió que ha anunciat que mantindrà en octubre amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Ferri, en declaracions als mitjans, ha demanat “saber què passarà en aquesta reunió”. “Hem de seguir reivindicant, mane qui mane a Madrid, un sistema de finançament just”, ha indicat. “Hem d’anar a aquesta reunió no demanant que ens deixen endeutar-nos més, sinó reclamant aquesta reforma del sistema de finançament immediata, més ingressos i que ens paguen tot el que ens deuen als valencians”, ha dit, i ha afegit que “només així superarem aquesta etapa que hem tingut en els últims anys de democràcia en què hem estat infrafinançats i que ens ha impedit fer totes les polítiques que requerien els valencians”.

No obstant això, ha destacat que el discurs de Puig ha sigut “realista” perquè “ha posat negre sobre blanc el que ha passat des que el Botànic governa la Comunitat, tres anys on la vida dels valencians ha millorat substancialment”.

Per la seua banda, el diputat de Podem César Jiménez ha qüestionat els 35 anuncis de Ximo Puig per a l’últim any de la legislatura. Així, en una piulada ha dit que “sonen a repetits, són inconcrets i generen dubtes”. També ha indicat que s’estan “anunciant coses que ja estaven anunciades”.

Comparteix

Icona de pantalla completa