Diari La Veu del País Valencià
Bonig enceta la campanya electoral en el Debat de Política General presentant el seu programa de govern

El PPCV ha encetat aquest dimarts la seua pròpia campanya electoral. La presidenta dels populars, Isabel Bonig, ha aprofitat la seua intervenció en el Debat de Política General per a presentar el programa de govern l’objectiu del qual és “recuperar l’orgull valencià” que el Botànic ha arrabassat”.

Bonig, una vegada més, ha demanat a Puig que siga “valent” i que convoque eleccions, atés que “el seu temps i les seues imposicions s’han acabat”.

La líder dels populars valencians s’ha mostrat convençuda que en els propers comicis l’actual Consell passarà a la història de la política valenciana com “l’intent fracassat del nacionalisme valencià per a canviar sociològicament una Comunitat que mai es va deixar”.

Bonig ha enumerat els nou “fracassos” del Consell en aquesta legislatura i ha detallat les mesures del seu programa electoral, la primera de les quals seria derogar tots els plans que suposen una “catalanització” del País Valencià, atés que, a parer seu, en l’esquerra valenciana prefereixen ser “catalans de segona a valencians de primera”.

Les polítiques que el PPCV proposa

Són diverses les mesures que Bonig pretén dur a terme al País Valencià si en les pròximes eleccions conquista el Palau. En matèria educativa, ha mantingut el discurs “de la llibertat educativa” que durant tota la legislatura ha realitzat. Així, ha assegurat que les famílies tornaran a recuperar el districte únic perquè les famílies puguen elegir el centre educatiu on volen portar els seus fills. També ha avançat que la immersió lingüística serà en anglés en un de cada cinc centres educatius i que el valencià no serà un requisit per a accedir a la funció pública sinó un mèrit.

Pel que respecta a l’àmbit sanitari, Bonig ha assegurat que tornarien a engegar el model concessional i la col·laboració publicoprivada tal com estava implantat en l’Hospital la Ribera d’Alzira (la Ribera Alta) que a hores d’ara té una gestió totalment pública.

En el sector del treball, la diputada popular ha explicat que una de les primeres lleis que aprovaran serà la Llei d’Autònoms perquè la seua formació sempre ha donat suport a aquest tipus de treballadors. La norma que proposen recull l’ampliació a dos anys la tarifa plana a emprenedors i una quota de zero per a joves menors de 30 anys.

Altres mesures que es recullen en el programa del PPCV són la defensa d’un Pacte Nacional de l’Aigua que dote al territori de l’aigua que necessita.

L’últim apartat del programa titulat “l’orgull valencià” té per objectiu que la societat valenciana es torne a sentir orgullosa de “ser valencians i espanyols”, tal com ha subratllat Bonig.

El text recull en aquest apartat: “En aquest espai necessitem governants orgullosos de ser valencians i que treballen i s’esforcen, i que no es limiten a la confrontació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa