Diari La Veu del País Valencià
El treball de fi de màster de Montón conté textos plagiats d’altres autors, segons laSexta

El treball de fi de màster (TFM) de Carmen Montón conté textos idèntics als d’altres autors que la ministra de Sanitat no cita. Així ho assegura laSexta, que ha accedit en exclusiva al TFM que va presentar Montón a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC) i que “està ple de paràgrafs coincidents amb altres treballs: textos idèntics que apareixen en almenys 19 de les 52 pàgines”.

Es tractaria de “paràgrafs calcats de cinc autors diferents, d’articles de revistes, d’altres tesis doctorals o fins i tot de la Wikipedia”. Per exemple, segons informa laSexta, “en la presentació que la ministra fa del terme patriarcat, del que parla en el seu treball, s’observa que el text tindria nou paràgrafs iguals al d’una revista mexicana publicada set anys abans”.

Segons va publicar eldiario.es aquest dilluns, Montón va obtindre un màster sobre estudis de gènere en la Universidad Rey Juan Carlos de Madrid (URJC) “plagat d’irregularitats”. Aquest dimarts, la URJC ha confirmat que es van manipular les notes en l’expedient de la ministra, que ha sostingut que seria “injust” dimitir “per una cosa que no ha fet”. També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha descartat aquest dimarts que tinga intenció de cessar o acceptar una hipotètica dimissió de la ministra de Sanitat, Carmen Montón, per l’escàndol. No obstant això, la ministra ha convocat una roda de premsa a les 20.45h d’aquest dimarts.

Comparteix

Icona de pantalla completa