Diari La Veu del País Valencià
Dimiteix Carmen Montón per l’escàndol del màster

La ministra de Sanitat, Carmen Montón, ha anunciat la seua dimissió aquest dimarts. Ho ha fet en una compareixença davant dels mitjans convocada a les 20.45h al Ministeri, poc després que laSexta publicara que el seu treball de fi de màster conté textos plagiats de cinc autors, d’articles de revistes, de tesis doctorals i de la Wikipedia.

Així, l’escàndol per les irregularitats administratives i acadèmiques en l’obtenció del títol que van eixir aquest dilluns a la llum, en una exclusiva d’eldiario.es, han acabat fent caure la ministra de Sanitat i exconsellera de la mateixa àrea. Segons avança el mateix mitjà, la Moncloa ja té preparat el relleu de Montón i anunciarà el nom de la persona que la substituirà aquest mateix dimecres a la nit.

En la compareixença, Montón, que va canviar el 7 de juny la cartera de consellera per la de ministra, ha fet un repàs dels “èxits” assolits en “aquest breu període de temps”, com ara la recuperació de la sanitat universal o les primeres passes cap a l’aprovació de la llei de protecció integral front a la violència contra la infància. D’aquesta manera, la ja exministra ha fet un recorregut pels 100 dies del govern de Sánchez amb ella al capdavant de l’àrea de Sanitat. També ha mostrat el seu agraïment al president per la confiança dipositada en ella i ha indicat que “els espanyols i les espanyoles tenen un magnífic president i perquè aquesta situació [en referència al màster] no influïsca, li he comunicat la meua dimissió”.

La política valenciana ha lamentat que “en les últimes 48 hores s’ha posat en qüestió” el seu màster, que va decidir cursar “per a fer millor” el seu treball al Congrés “amb esforç i il·lusió i sense desatendre la tasca parlamentària”. Montón ha assegurat que ha donat explicacions i ha facilitat als mitjans “tota la informació” que té i ha defensat que està sent “transparent i honesta” i que “no ha comés cap irregularitat”. “Ho he defensat i ho seguiré defensant amb convicció”, ha continuat, i ha afegit que ho farà “amb la consciència molt tranquil·la”.

Comparteix

Icona de pantalla completa