Diari La Veu del País Valencià
Menjar saludable a domicili, taxis industrials i viatges en autobús, els nous projectes de Lanzadera

Lanzadera, l’acceleradora d’empreses de Juan Roig, ha donat a conéixer aquest dimecres els 38 nous projectes seleccionats per a rebre suport, formació i finançament en les instal·lacions de la Marina d’empreses de València. Els nous projectes aporten solucions i propostes innovadores a diferents sectors com el turístic, la restauració, l’esportiu, el sanitari, o la moda, mitjançant productes, serveis i aplicacions tecnològiques. D’aquesta forma, són ja 120 els emprenedors els que en l’actualitat reben suport, formació i finançament en les instal·lacions de Marina d’empreses de València.

En l’acceleradora, que compta amb quatre programes –Lanzadera, Garaje, Campus i Corporate– els emprenedors aprenen a aplicar el Model de Qualitat Total per a la gestió dels seus negocis i fan créixer els seus projectes amb l’acompanyament d’experts en desenvolupament empresarial. D’aquestos 38 projectes, 11 són els projectes que s’incorporen a l’acceleració del Programa Lanzadera, en el qual durant nou mesos els emprenedors comptaran amb assessorament per a millorar els seus productes, créixer en clients i aconseguir la sostenibilitat.

Pel que fa al Programa Garaje, comptarà amb el major nombre d’equips d’emprenedors, 15 en total, que gaudiran de fins a onze mesos d’incubació, en els quals rebran el suport de Lanzadera per a desenvolupar la seua idea, milloraran la primera versió del seu producte i generaran les primeres vendes. Seran 11 equips també els que participaran en el Programa Campus, dirigit als estudiants procedents de l’Escola d’Empresaris (EDEM), amb l’objectiu que tot allò que hagen aprés en la teoria el puguen aplicar als projectes que volen desenvolupar.

L’acceleradora ofereix un programa continu per als aspirants, per la qual cosa els interessats poden fer arribar les seues propostes al llarg de tot l’any a través de la web www.lanzadera.es. Fins al moment, són 250 les empreses a les quals ha donat suport l’acceleradora, entre totes han generat prop de 500 ocupacions de forma directa, i han aconseguit inversió externa de més de 21 milions d’euros.

Empreses emergents

L’alimentació és un dels sectors més treballats per les empreses emergents que formen part de Lanzadera. Entre els projectes que s’han presentat aquest desembre es troba Lainboox, que es dedica a enviar caixes de productes d’alimentació adaptades als gustos d’aquells espanyols que estan vivint a l’estranger. D’altra banda es troba el projecte Brunch Corner que busca defensar la cultura del brunch i del desdejuni i compta en el seu local amb una àmplia carta de combinacions de productes casolans, en un espai cèntric i de cura disseny. A més, seguint la línia de l’alimentació saludable, es troba l’empresa TupperFit, que ofereix receptes saludables en tupper per a tota la setmana, dissenyades a la carta per nutricionistes. L’empresa envia a casa la comanda amb el menjar elaborat segons les necessitats i ritme de vida del client.

El transport és un altre dels focus en els quals s’ha centrat Lanzadera aquesta temporada. Un exemple és Eurogrus, una empresa que ofereix serveis de transport urgent, amb xofer i vehicle exclusivament dedicat, disponibles en menys de 60 minuts en tota Europa i en suport multilingüe. Es defineix com el taxi del sector industrial. Pel que fa al transport de passatgers, Lanzadera treballarà amb Lowbus, que optimitza els trajectes dels autobusos que van buits. Provinent del Programa Garaje, aquest operador de transport ofereix major control i millors preus a les agències de viatges, minimitzant trajectes en buit i temps d’espera.

En turisme 3.00 km ofereix viatges en grups reduïts per a viatgers que arriben de forma independent. Sota les premisses del turisme sostenible i de forma flexible, adaptant la ruta i activitats al grup, perquè puguen viure una experiència autèntica. D’altra banda Komodore és una aplicació que, mitjançant intel·ligència artificial, assisteix de forma automàtica als usuaris d’allotjaments turístics, atenent les seues peticions, oferint serveis i posant-li en contacte amb el propietari.

Empreses com Feners, Vacant, i Pedramar es dediquen a la moda, i altres com Survivor Race o Top Run centren el seu negoci a oferir experiències lúdiques i esportives. Pel que fa a l’ecologisme, Combustion ECO és un projecte que aprofita la palla de l’arròs que es retira dels camps. Els emprenedors aconsegueixen convertir aquest material en un compost ignífug, biodegradable i sostenible, que es pot usar, per exemple, per a la construcció de monuments fallers, sense requerir l’ús d’hidrocarburs per a la seua crema.

Comparteix

Icona de pantalla completa