Diari La Veu del País Valencià
Economia s’alia amb Ateval perquè la patronal europea del tèxtil cel·lebre la seua convenció a Ontinyent

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha anunciat un conveni amb l’Associació d’empresaris del tèxtil (Ateval) per a impulsar “la convenció anual de la Patronal Tèxtil Europea Euratex, un esdeveniment d’àmbit internacional que convertirà la Comunitat Valenciana, i en concret Ontinyent, en la capital europea del tèxtil, el pròxim 24 d’octubre”.

Rafa Climent ha explicat que la conselleria aportarà un total de 15.000 euros per a col·laborar en l’organització d’aquesta convenció, a la qual assistiran representants d’alt nivell del Parlament Europeu, de la Comissió Europea, del govern espanyol i de la Generalitat, i que “se centrarà en la cooperació industrial entre regions per al foment de projectes innovadors en la importància de l’economia circular i la producció sostenible com a apostes fermes de la Indústria Tèxtil Europea”.

El conseller ha realitzat aquest anunci durant l’acte d’inauguració de la fira Home Textiles Premium, que aquest matí ha obert les seues portes en la Caja Mágica de Madrid i en la qual participen un total de 57 empreses valencianes.

Rafa Climent ha destacat que “el 68% de les firmes són valencianes i de les 84 empreses expositores de la Fira, més del 50% són de la Vall d’Albaida, de l’Alcoià i del Comtat, i que el món de tèxtil valencià està funcionant molt bé perquè hi ha marca, diferenciació del producte i qualitat”.

“Anem creixent en exportacions en el món del tèxtil i tèxtil llar. Hem passat de l’any 2012 a l’any 2017 d’uns 200 milions a quasi 300 milions i en el primer semestre d’enguany també hem continuat creixent, situant-nos ja a nivells anteriors a la crisi. També hem de posar en valor la creació d’ocupació, en els últims anys en més d’un 10%, la qual cosa suposa més de 2.000 persones més treballant, i més de 20.000 persones emprades en el sector”.

Comparteix

Icona de pantalla completa