Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Torres Torres, condemnat per tràfic d’armes i drogues

L’alcalde de Torres-Torres (el Camp de Morvedre), Rafael Moisés Gil, ha sigut condemnat a 7 anys i 11 mesos de presó per delictes contra la salut pública i els drets dels treballadors, de pertinença a organització criminal, encobriment, malversació de fons públics i blanqueig de capitals.

Rafael Gil i altres 36 dels 42 acusats en el procés han admés les seues responsabilitats en un judici celebrat en la secció tercera de l’Audiència Provincial de València encara que, segons ha informat el diari Levante, es nega a dimitir del càrrec i les principals forces polítiques locals s’estan organitzant per a promoure una moció de censura. Gil és alcalde sent regidor no adscrit després de ser expulsat en 2016 del PSPV.

Segons consta en la sentència, a la qual ha tingut accés EFE, Gil ha sigut condemnat a dos anys per pertinença a organització criminal; dos anys i multa de 6.000 euros per delictes contra la salut pública i nou mesos de presó i inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant dos anys per encobriment. També a sis mesos per un delicte contra els drets dels treballadors, dos anys de presó i inhabilitació durant sis anys per malversació i huit mesos de presó i multa de 125.000 euros per blanqueig de capitals.

Rafael Gil va ser expulsat del PSPV a l’estiu de 2016, després de ser detingut en una operació dirigida per la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra contra una organització dedicada al tràfic de marihuana i armes de foc, que venien a diversos països d’Europa utilitzant una empresa logística propietat de l’alcalde de Torres-Torres.

Consultat per EFE, l’alcalde ha declinat realitzar qualsevol tipus de declaració respecte a aquest assumpte.

Comparteix

Icona de pantalla completa