Pablo Caracol serà l'autor de la imatge de la 54a Fira del Llibre de València

L'il·lustrador valencià ha resultat triat d'entre un total de 51 candidatures presentades a una crida a projecte convocada pels organitzadors
/ València
12 setembre 2018 01:00h
En l\'actualitat, treballa com a escriptor i il·lustrador de literatura infantil, fent disseny il·lustratiu per a llibres i mitjans de comunicació.

L'il·lustrador valencià Pablo Caracol es farà càrrec de la imatge de la 54a Fira del Llibre de València després que haja estat seleccionat en una crida a projecte convocada pel Gremi de Llibrers de València i la Fundació Fira del Llibre, a la qual es van presentar un total de 51 candidatures.

Un comité de selecció, format per representants del Gremi de Llibrers de València, de la Fundació Fira del Llibre de València, de l'Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV), de l'Asociación de Diseñadores de la Comunitat Valenciana (ADCV), de la Asociación de Empresas de Comunicación Publicitaria de la Comunitat Valenciana (ComunitAD) i de Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL), ha estat l'encarregat de l'elecció de l'artista que realitzarà el cartell de la propera edició de la Fira del Llibre de València, que tindrà lloc del 25 d’abril al 5 de maig de 2019.

Pablo Caracol (València, 1983), és llicenciat en Belles Arts, desenvolupa la seua carrera artística entre les disciplines de la fotografia, l'escultura i la il·lustració, i aquesta última és el seu camí predilecte. En l'actualitat, treballa com a escriptor i il·lustrador de literatura infantil, fent disseny il·lustratiu per a llibres i mitjans de comunicació (estatals i internacionals com El País, The Economist, La Marea, 20 minutos, Le Courrier International, Tiempo, entre d'altres), encàrrecs fotogràfics i escultòrics a més dels projectes personals.

Entre les publicacions de Caracol destaquem L'Estel d'Or, escrit per Francesc Gisbert (Diputació d’Alacant, 2013); Gori-Gori Rum-Rum, de Juan J. Ponsoda (Andana Editorial, 2015), i Me gustan los globos (Narval Ediciones, 2016) en què també és autor del text i que ha estat seleccionat per al projecte NewSpanishBooks. Recentment, ha sigut guanyador del III Certamen Nacional de Cartells d'Animació a la Lectura ‘Las Rozas lee 2018’ i seleccionat en el 9é Certamen d'IberoAmerica Ilustra.

next