Diari La Veu del País Valencià
La pressió dels veïns del Cabanyal força l’Ajuntament de València a demanar més presència policial

Part de l’equip de govern de València, amb representants de Compromís, PSPV i València en Comú, ha acordat en una reunió presidida per l’alcalde, Joan Ribó, sol·licitar una reunió amb el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulguencio, per a desenvolupar una acció conjunta per a “combatre” els problemes de seguretat i convivència al barri del Cabanyal.

Ribó ha explicat que ha sigut una reunió “formal” i ja programada amb els regidors que “intervenen per a solucionar la problemàtica” del barri, però entre ells no estava la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, segons fonts del PSPV, perquè no estava oficialment convocada, encara que l’alcalde ha dit desconéixer “els motius pels quals no ha vingut”.

La reunió s’ha produït després que fa uns dies la plataforma Salvem el Cabanyal, l’Associació de veïns del Cabanyal i el Bloc de Portuaris mostraren el seu rebuig a les polítiques de l’Ajuntament per a millorar la convivència en el barri i van exigir un compromís polític “ferm” perquè es complisquen les ordenances municipals.

A la reunió han assistit, segons un comunicat de l’Ajuntament, els regidors de Compromís Consol Castillo (Assumptes Socials), Isabel Lozano (Inserció Sociolaboral) i Glòria Tello (president de la Junta de Districte del Marítim), així com el portaveu, Pere Fuset, la regidora del PSPV Sandra Gómez (Desenvolupaments Sostenible) i els de València en Comú Berto Jaramillo i María Oliver (Patrimoni).

Ribó ha explicat que han acordat demanar una reunió amb el delegat del govern espanyol “per a treballar conjuntament” i de forma “coordinada” a “perseguir” els “comportaments delictius”, especialment relacionats amb la droga. “Això no ho hem de fer nosaltres –la Policia Local–, en tot cas (l’hem de fer) de forma coordinada amb les Forces de Seguretat de l’Estat i per això demanarem una reunió amb el delegat del govern, per a treballar conjuntament”, ha sostingut.

Sandra Gómez ha assegurat que l’arribada de Fulgencio a la Delegació del Govern “obri una oportunitat per a atallar els principals problemes que viu la zona zero del Cabanyal” i per això han acordat “una actuació conjunta i coordinada” amb el delegat que, al seu judici, “sí que és sensible als problemes de la ciutat i té una actitud proactiva per a cooperar”. “Portarem una coordinació més estreta que fins ara i focalitzarem els nostres esforços per a atallar els principals problemes de convivència que pateixen els veïns del Cabanyal, que es queixen i amb raó, que hi ha problemes encara pendents de resoldre”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa