El barri de Sant Marcel·lí celebra la novena trobada de torres humanes de València

La Muixeranga de la Plana serà la colla convidada aquest dissabte en l'aplec muixeranguer
/ València
13 setembre 2018 01:00h
En la trobada de 2017 hi van participar els Falcons de Vilanova i la Geltrú (en la imatge) i la Muixeranga la Torrentina, a més de l’amfitriona Muixeranga de València. 

El barri de Sant Marcel·lí de València acull aquest dissabte, 15 de setembre, a partir de les 18.30h, la IX trobada de torres humanes de la ciutat. Tal com expliquen des de l'organització, aquest aplec muixeranguer, "el primer que es va fer al cap i casal", forma part de les festes populars de Sant Marcel·lí, "un barri obrer que compta amb una història de més de 40 anys de mobilització veïnal i una intensa activitat cultural".

A més de l'amfitriona, la Muixeranga de València, també hi participarà com a colla convidada la Muixeranga de la Plana. Prèviament hi haurà una cercavila amb els gegants Pi i Pa, creats per l'escriptora Clara Santiró i inspirats en dos arbres del barri, i els cabuts creats en un taller per a l'alumnat de les escoles. Aquestos alumnes de col·legis del barri també interpretaran danses extretes del Corpus i de la festa de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí. "Tot plegat, és un gran esforç per mantindre viva la nostra cultura popular a la ciutat", manifesta l'organització.

next