Les Arts suma a una polèmica producció de 'La flauta màgica' 60 persones sense experiència per a fer de figurants

La proposta del director britànic Graham Vick va suscitar un gran debat a Itàlia a causa de la seua defensa de la convivència en el context de l'actual crisi migratòria
/ València
13 setembre 2018 01:00h
La producció de l\'òpera de Mozart dóna inicia el proper 1 de desembre a la temporada d\'abonament del Palau de les Arts.

El Palau dels Arts comptarà amb 60 ciutadans per al muntatge de La flauta màgica, de Mozart, coproduït amb el Festival de Macerata d'Itàlia, que inaugurarà la temporada d'abonament del coliseu el pròxim 1 de desembre a la Sala Principal.

Sense necessitat d'experiència prèvia i amb l'únic requisit de tindre una edat compresa entre 18 i 110 anys, les Arts obri les portes a compartir aplaudiments amb l'elenc protagonista de l'òpera més coneguda de Wolfgang Amadeus Mozart, els assajos de la qual comencen el pròxim 2 de novembre. El director d'escena Graham Vick es proposa involucrar "ciutadans del món" en aquesta producció que va suscitar gran debat en la seua estrena a Itàlia aquest estiu passat pel seu al·legat en defensa de la convivència i contra l'abús dels poders establits en el context de l'actual crisi migratòria.

A l'escenari a l’aire lliure de Macerata, més de 100 residents de diferent edat, sexe i ètnia es van sumar al projecte a manera de personatge col·lectiu. Amb les directrius de Vick, els participants van constituir una "acampada ciutadana" que, al voltant de l’escena, exercia d'element pertorbador –a la manera de cor grec d'Aristòfanes–, davant de l'acció i el comportament dels protagonistes. El director anglés reprodueix en aquest espectacle la línia de treball que desenvolupa des de 1987 a l'Òpera de Birmingham, de la qual és fundador.

Conegut per la seua defensa de la funció social de l'òpera, Vick ha convertit la companyia en un referent per les seues accions per a la integració i implicació de la multicultural comunitat de la metròpoli britànica. En aquest sentit, el mateix Graham Vick declarava, durant els premis de la Royal Philarmonic Society de 2016, que només la música pot unir un món fracturat, perquè és patrimoni de la humanitat. "Hem estat cantant històries durant tot el temps que hem existit", va explicar i "la meravella democràtica de l'òpera és que tots nosaltres compartim el material, és nostra", va afegir.

next