Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Torres Torres dimiteix, però desvincula la decisió de la condemna per narcotràfic

L’alcalde de la localitat de Torres Torres, el no adscrit Rafael Moisés Gil, ha anunciat aquest dijous que presenta la seua dimissió com a primer edil després que dimarts passat en l’Audiència de València acceptara complir una condemna de quasi huit anys de presó per pertànyer a una organització criminal dedicada a la intermediació, producció, adquisició, venda i transport a la resta d’Europa de grans quantitats de marihuana i armes de foc.

Així ho ha confirmat a alguns periodistes a les portes del consistori, encara que atribueix la seua decisió no a la situació judicial en la qual es troba sinó a “assumptes personals”. La renúncia es farà efectiva “de forma immediata”, ja que aquest mateix matí havia demanat que prepararen tots els papers necessaris. “I ja està, no puc fer res més”, ha indicat Gil, qui ha afegit que ara haurà de buscar treball en l’empresa privada. “No repetiré. Com repetiré d’alcalde? Deixe la política”, ha afirmat. L’alcalde ha admés “pressions” de la seua família per a presentar la dimissió i així mateix ha reconegut que aquest no és “un moment agradable per a ningú” però ha reivindicat la tasca realitzada en el consistori.

Rafael Gil ha desvinculat els “assumptes personals” que li han portat a dimitir de la condemna acceptada per conformitat aquesta mateixa setmana per tràfic d’armes i drogues encara que rebutja realitzar declaracions sobre aquest assumpte perquè “està en procés”, si bé reconeix que existeix aquest acord amb la Fiscalia per a la reducció de condemna.

Rafael Gil va ser expulsat del PSPV a l’estiu de 2016, després de ser detingut en una operació dirigida per la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra contra una organització dedicada al tràfic de marihuana i armes de foc, que venien a diversos països d’Europa utilitzant una empresa logística propietat de l’alcalde de Torres Torres.

Comparteix

Icona de pantalla completa