Podem lamenta que el PSPV no vote a favor del buidatge de les diputacions

Els socialistes recorden que el Consell es troba treballant en una llei de govern local i assenyalen que les corporacions provincials a hores d'ara són essencials per als municipis de tot el territori
13 setembre 2018 01:00h
En la imatge, la diputada de Podem Cristina Cabedo durant la seua intervenció en les Corts.

Podem ha defensat aquest dijous en les Corts, durant el segon dia de Debat de Política General, una proposta de resolució en la qual insta, entre altres mesures, a aprovar mesures urgents que incorporen els pressupostos de les diputacions a la Generalitat, a establir "competències clares" i a permetre "acabar amb l'assignació d'obres a dit substituint-la per criteris objectius i clars".

El PSPV, en el seu torn de rèplica, ha indicat que "una modificació d'un calat tan important com la supressió de les diputacions no pot ser objecte d'una proposta de resolució", sinó que caldria abordar-la "amb serietat i rigorositat".

La diputada de Podemos Cristina Cabedo ha lamentat que aquesta proposta no tire endavant per decisió "tant de la dreta com de l'esquerra", excepte Compromís, quan tots estan d'acord en el fet que són "institucions opaques i ineficaces".

El diputat del PSPV José Muñoz ha explicat que una qüestió d'aquesta envergadura no es pot fer "d'una manera gratuïta" sinó amb decisions  "ben meditades" i amb un camí marcat. Muñoz també ha recordat que el govern valencià es troba treballant en la pròxima llei de governs locals.

Així mateix, ha defensat la necessitat d'engegar més mecanismes de control per a no permetre que les diputacions seguisquen tenint "aquesta mala fama per les situacions que s'han anat produint" però, alhora, ha advocat per una reforma constitucional per a aconseguir donar un impuls al municipalisme i la coordinació.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next