La Gaiata 15 Sequiol obté el primer premi a la promoció del valencià en els 'llibrets'

La "excel·lent" qualitat dels llibrets presentats han fet "molt difícil" la decisió del jurat, segons el Consell
25 març 2014 01:00h
Europa Press / Castelló

La Gaiata 15 Sequiol ha obtingut el primer premi dels concedits per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport a la promoció de l'ús del valencià en els llibrets de les festes de la Magdalena de 2014. En la convocatòria d'enguany han participat 18 associacions, entre gaiates i colles, que celebren aquestes festes, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En concret, s'han concedit 12 guardons dotats amb un total de 10.500 euros. La Gaiata 15 Sequiol ha obtingut el primer premi, amb 2.000 euros. El segon premi, amb 1.500 euros, ha sigut per a la Gaiata 8 Portal de l'Om.

El tercer premi, amb 1.000 euros, ha sigut per a la Gaiata 1 Brancal de la Ciutat, i el quart premi, de 900 euros, per a la Gaiata 10 El Toll. El cinquè premi, dotat amb 800 euros i el sisè amb 700 euros han sigut per a la Gaiata 9 L'Espartera i per a la colla Rebombori, respectivament.

La "excel·lent" qualitat dels llibrets presentats han fet "molt difícil" la decisió del jurat, segons el Consell. La diversitat en estil, l'interès dels continguts i l'originalitat dels textos, així com la implicació de la promoció del valencià en l'àmbit de les festes, són els principals criteris que s'han tingut en compte a l'hora de valorar els llibrets.

La Conselleria atorga anualment aquests premis, que tenen com a objectiu ajudar econòmicament en la realització d'activitats pròpies de les comissions festeres que, al mateix temps, faciliten la promoció de l'ús del valencià.

En la selecció dels 'llibrets' premiats, el jurat ha valorat l'extensió del text en valencià; la qualitat de l'edició; l'interès i la coherència dels continguts; la difusió del llibret, tant impresa com per Internet; i la publicitat escrita en valencià.
 
next