El mapa d'Escoles Oficials d'Idiomes s'amplia amb set nous centres

L'oferta de places per a estudiar llengües creix en un total de 9.540 llocs
/ València
14 setembre 2018 01:00h

El Ple del Consell ha aprovat aquest divendres els decrets de creació de set noves Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) que formaran part del mapa d'EOI i que se situaran a les localitats de València, Torrent, Paterna, Vila-real, Sant Vicent del Raspeig i Vinaròs.

Els set nous centres oferiran un total de 9.540 places que podran ser cobertes a partir d'aquest curs 2018-2019. A més, la seua creació comporta un increment dels pressupostos de 2018 i 2019 en les despeses de personal, de funcionament dels centres i derivats del seu equipament, xifrat en 1.456.072 euros. En concret, en aquestes dues anualitats es contempla un increment del professorat de les set noves escoles de 27 docents.

La creació d'aquestos centres es considera convenient tenint en compte criteris territorials, poblacionals, culturals i d'impacte socioeconòmic, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Amb aquestos decrets es completa el nou mapa d'Escoles Oficials d'Idiomes, presentat per la Conselleria a finals de l'any passat, que preveia incrementar en set el nombre d'escoles, per a així passar a disposar d'un total de 24 en tot el territori valencià, amb prop de 100.000 places.

En concret, els decrets aproven la creació de l'EOI de València-Quatre Carreres, que se situarà en un immoble propietat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l'IES Font de Sant Lluís, i tindrà una capacitat per a 1.970 places, i l'EOI València-Benicalap, que se situarà en l'immoble propietat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l'IES Benicalap, amb una capacitat de 1.935 places.

Així mateix, es crea l'EOI de Torrent, que, amb una capacitat de 1.155 places, se situarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant mutació demanial, per l'Ajuntament de Torrent. Quant a la nova EOI de Paterna, aquesta oferirà 1.260 places i se situarà en un immoble de propietat municipal cedit gratuïtament, mitjançant mutació demanial, per l'Ajuntament de Paterna.

La Conselleria crea les EOI Plana Baixa a Vila-real, i la del Maestrat a Vinaròs. En concret, l'EOI Plana Baixa disposarà de 1.075 llocs i se situarà en un immoble propietat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l'IES Francesc Tàrrega. Pel que fa a l'EOI El Maestrat, tindrà una capacitat de 980 places i se situarà en un immoble propietat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport a Vinaròs, compartit amb l'IES Leopoldo Querol.

Finalment, es crea l'EOI de l'Alacantí a Sant Vicent del Raspeig, amb una capacitat de 1.165 places, i que estarà situada en un immoble propietat de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, compartit amb l'IES Haygón.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next