L'estrena d'un nou text de Rodolf Sirera i l'humor, entre els atractius del Teatre Micalet per al nou curs

Eugeni Alemany, Maria Juan i Xavi Castillo obrin la temporada amb els espectacles 'No estem bé' i 'Xavi Castillo News'
/ València
14 setembre 2018 01:00h
La nova temporada comptarà amb huit produccions de companyies valencianes, dos catalanes i dos balears.

El Teatre Micalet arranca una gran temporada en clau d’humor i amb tres produccions pròpies de la Companyia Teatre Micalet. El curs escènic s'inaugura amb l'espectacle d'Eugeni Alemany i Maria Juan, No estem bé a qui seguirà Xavi Castillo amb el seu Xavi Castillo, News!. La Companyia Teatre Micalet estrenarà en novembre El jardí dels cirerers, una adaptació del clàssic de Txékhov a càrrec de Manuel Molins i direcció de Joan Peris.

En desembre, el Teatre Micalet reposa Nadal en casa els Cupiello, després del seu èxit de públic l’any passat, i El nom, també una reposició, amb què es tancarà la temporada. El Teatre Micalet proposa rialles per a obrir la temporada 2018-2019 a partir del 20 de setembre. Eugeni Alemany i Maria Juan són els primers protagonistes amb un espectacle on la parella de còmics valencians farà riure el públic amb les seues enginyoses improvisacions. Per això no hi ha dos shows iguals, diuen ells, que es mostren feliços de tornar al Micalet: "Anirem en bici, com Ribó". I també anuncien sorpreses de tota classe fins al 30 de setembre: "Maria farà d’Eugeni i Eugeni de Maria" comenten els intèrprets del muntatge.

En octubre, arriba Xavi Castillo a escena amb el seu espectacle més d'actualitat, el Xavi Castillo, News!. Durant només 5 dies l’humorista alcoià explicarà sobre l’escenari les seues reflexions al voltant de les últimes notícies diàries. Un espectacle amb grans dosis d’improvisació que canvia en cada funció i s’adapta completament a l’actualitat des de la mirada crítica i satírica de Castillo. El tercer espectacle de la temporada del Micalet també és en clau d’humor. Amb La llum del món, de Crit Teatre, "els espectadors viuran un viatge per alguns dels episodis més coneguts de La Bíblia. Però el públic gaudirà, sobretot, d'un bon espectacle de teatre: divertit, ple de cançons en directe, crític i encoratjador. Una comèdia bíblica", en paraules dels seus creadors, Anna Marí i Daniel Tormo.

Tres produccions pròpies de la Companyia Teatre Micalet destaquen entre els muntatges de la temporada 2018/2019. El 7 de novembre, la Companyia Teatre Micalet estrena la que serà la 32a producció pròpia en els seus 23 anys de vida: El jardí dels cirerers, de Txékhov. Una vegada més, la companyia presenta una de les grans obres del teatre universal al valencià, en aquest cas de la mà de Manuel Molins, amb direcció de Joan Peris i el següent repartiment d’actors valencians: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Cristina Garcia, Berna Llobell, Laura Romero, Ximo Solano i Guille Zavala. Tots ells donaran vida als personatges d’aquest espectacle que reflexiona sobre un món en crisi en què podem veure'ns reflectits.

I una altra producció pròpia de Companyia Teatre Micalet torna a casa per Nadal, després del clamorós èxit de l’any passat: Nadal en casa els Cupiello. Una comèdia clàssica d'Eduardo de Filippo que va exhaurir entrades la passada temporada. "Una magnífica ocasió per a tots aquells que es van quedar amb les ganes de veure-la el passat Nadal i per a moltíssims que, de segur, repetiran", diu Joan Peris, el director del muntatge. El protagonista de l'espectacle Josep Manel Casany acaba de ser nomenat finalista dins la categoria de Millor Actor als Premis de les Arts Escèniques Valencianes de la Generalitat pel seu paper de Luca Cupiello. La tria decidida pel teatre valencià i en valencià es manté una temporada més al Teatre Micalet.

Huit produccions de companyies valencianes, dues catalanes amb els espectacles Dones Assassines i Molly Bloom i dos balears amb els muntatges Smiley i La Classe d’El somni produccions conformen una temporada teatral variada i prolífica, expliquen des del Teatre Micalet.

En febrer serà l'estrena absoluta de Plagi, de Rodolf Sirera. Aquest espectacle està actualment en procés de creació i està protagonitzat pels actors Diego Braguinsky i Silvia Valero. Plagi mostra una entrevista al voltant de la creació literària entre un escriptor un poc escèptic que viu sol i una jove i punyent periodista. Del 7 al 10 març arriba El fill que vull tindre, de la companyia El Pont Flotant, en què les representacions estaran acompanyades per tallers de creació perquè el públic puga participar d'una manera més activa a l'espectacle. Per a acabar la temporada tornarà a escena El nom, l'altre èxit de producció pròpia de la Companyia Teatre Micalet estrenat la temporada passada amb direcció de Joan Peris i els mateixos protagonistes: Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano tornaran al Micalet després de tres mesos de gira per tot el territori valencià.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next