Diari La Veu del País Valencià
L’Alt Comissionat pel Finançament donarà forma a la reivindicació del nou model

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres la creació de l’Alt Comissionat per al Finançament de la Comunitat amb l’objectiu que puga donar “un impuls important a la necessària reforma” del sistema de finançament, la petició “més peremptòria” del Consell al govern espanyol. Així ho ha explicat en roda de premsa la vicepresidenta, Mónica Oltra, qui ha indicat que s’ha nomenat per aquest òrgan a José Antonio Pérez, que serà l’encarregat de representar la Generalitat a la Comissió per negociar el nou model, i a Rafael Beneyto. Tots dos ja eren a la comissió d’experts pel finançament de les Corts.

“Els governs estem per solucionar les qüestions, no perquè s’enquisten”, ha defensat Oltra, que ha afegit que per això s’ha creat aquesta figura, per tal de donar “un empaquetatge” a la reclamació dels valencians de rebre un finançament just. La vicepresidenta ha fet èmfasi que si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aconsegueix en els propers mesos canviar el sistema de finançament, hi haurà “arreglat un nyap que el govern de Rajoy no va poder arreglar o no va voler arreglar”.

En la seua opinió, la “missió de legislatura” del govern de Sánchez és aconseguir que en els propers mesos hi haja un sistema de finançament d’acord al marc constitucional i que garantisca la suficiència financera de tots els territoris i s’ha mostrat “convençuda” que “es pot fer”.

El Consell considera necessari crear aquest Alt Comissionat, amb vocació efímera i sense caràcter d’òrgan superior o directiu, per a donar suport a Presidència de la Generalitat i al conseller d’Hisenda en el nou període de negociacions del futur sistema de finançament.

Comparteix

Icona de pantalla completa