Jesús C. Moncho, Ferran Archiles i Francisco Ramón, entre els guanyadors dels Premis Literaris Ciutat de València

Les obres premiades han sigut seleccionades d'entre les 256 presentades
/ València
14 setembre 2018 01:00h

Un total de huit obres literàries han sigut guardonades en els 36 Premis Literaris Ciutat de València, entre les quals es troben Música per a pistoleros, en el gènere de la narrativa en castellà, o Serps i paisatges, en poesia en valencià.

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha felicitat aquest divendres als autors premiats i ha destacat la "consolidació" dels guardons després d'haver incrementat la seua promoció i dotació durant aquest mandat, informa el consistori en un comunicat.

Les obres premiades han sigut seleccionades d'entre les 256 presentades i en el gènere de narrativa, que compta amb els premis amb major dotació econòmica –12.000 euros per a cadascun d'ells–, els jurats han atorgat el premi Isabel de Villena a l'obra en valencià I en la fatiga, si topa, d'amic, el diable, de Jesús Carles Moncho Pascual; mentre que el premi Vicente Blasco Ibáñez l'ha rebut l'obra en castellà Música per a pistoleros, de Rodrigo Germán Díaz Cortez.

En assaig, amb guardons dotats amb 10.000 euros cadascun, l'obra en valencià Dues o tres pintes més tard. Notes disperses, de Ferran Archiles Cardona, s'ha emportat el premi Josep Vicent Marqués; mentre que en castellà ha sigut l'obra La huida de la imaginación literaria en la era del copio y pego, de Vicente Luis Mora Suárez-Varela, la que s'ha portat el premi Celia Amorós.

Quant a les obres de teatre presentades a aquesta edició dels premis, l'obra Play, de Francisco Ramón Romeu Sánchez, ha sigut la triada en valencià per a portar-se el premi Eduard Escalante. Per la seua part, en castellà ha sigut l'obra No temáis, yo vencí al mundo, de Sergio Martínez Vila, la guanyadora del premi Max Aub, en uns guardons dotats amb 8.000 euros cadascun.

D'altra banda, en poesia en valencià –dotats amb 6.000 euros cadascun– l'obra guanyadora del premi Maria Beneyto ha sigut Serps i paisatges, d'Iban L. Lobo; mentre que en castellà Miguel Saporta Bon ha sigut l'autor guanyador del premi Juan Gil-Albert amb la seua obra En fiera y desigual batalla.

Acord de coedició

La titular de Cultura ha destacat la qualitat de les obres premiades i ha assenyalat que des d'aquest mandat hi ha un acord de coedició amb l'Ajuntament de València que permetrà que siguen publicades per editorials especialitzades en cadascuna de les modalitats dels premis.

D'aquesta forma, Edicions Bromera publicarà les obres guanyadores dels premis Isabel de Villena, María Beneyto i Eduard Escalante; Editorial Pre-Textos publicarà les obres que han obtingut els premis Vicente Blasco Ibáñez, Juan Gil-Albert i Celia Amorós; Edicions del Bullent publicarà l'obra que ha sigut reconeguda amb el premi Josep Vicent Marqués, i Editorial Ñaque publicarà l'obra que ha aconseguit el premi Max Aub.

"Els Premis Ciutat de València fan un pas més amb aquesta edició per a consolidar una convocatòria amb la qual des del primer dia hem volgut impulsar el sector literari a la nostra ciutat", ha explicat Tello, qui ha ressaltat la importància de "comptar per fi amb uns premis que són referent per al sector".

next