Diari La Veu del País Valencià
Noves institucions acadèmiques per a acreditar la competència lingüística
Europa Press / València

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha convocat el procés per al reconeixement de noves entitats i institucions acadèmiques que acrediten la competència lingüística en llengües estrangeres al País Valencià.

El Diari Oficial valencià (DOCV) ha publicat aquest dimarts aquesta convocatòria a la qual podran concórrer centres o serveis de llengües dependents d’institucions educatives de l’Espai Europeu d’Educació Superior, així com corporacions de dret públic i institucions certificadores de nivell de competència en llengües estrangeres de reconegut prestigi internacional.

El Consell va aprovar el passat mes de maig el Decret pel qual s’estableix un sistema de reconeixement de la competència en llengües estrangeres que permet acreditar les competències d’idiomes certificades per universitats i entitats de reconegut prestigi, adaptades al Marc Comú Europeu de Referència (MCER).

El decret establia un llistat d’entitats de reconegut prestigi que compleixen una sèrie de requisits en les seues avaluacions que garanteixen l’objectivitat de les proves i l’ancoratge als corresponents nivells de referència del MCER.

Així, entre les entitats de l’àmbit específic de l’anglès, es reconeix els certificats i diplomes de Cambridge University, British Council, IDP IELTS Austràlia, Trinity College i Pearson Test of English. A més d’aquestes entitats que apareixen en el decret, la Conselleria ofereix la possibilitat a noves institucions de participar en el procés per a ser reconegudes com acreditadores de la competència lingüística.

D’aquesta manera, l’any passat es va reconèixer a altres deu entitats que podien acreditar el coneixement d’idiomes durant l’any 2013, i ara s’ofereix novament la possibilitat de ser reconegudes per a l’any 2014.

D’altra banda, tots els centres acreditats per a expedir certificats d’examen de domini segons el model ACLES estan reconeguts directament per la Conselleria per a poder acreditar la competència lingüística al País Valencià sense haver de participar en la convocatòria anual.

En aquest sentit són entitats acreditadores per pertànyer a Acles la Universitat Jaume I, la Politècnica de València, la Universitat Catòlica de València, la Universitat d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández, la Universitat de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa