Diari La Veu del País Valencià
Les fortes pluges deixen quasi 50 litres a València, 34 a Castelló i 29 a Alacant i més de 860 llamps

Les fortes pluges de les tempestes caigudes durant aquest dissabte per tot el País Valencià han deixat fins a 46,8 litres per metre quadrat a València, 33,8 a Castelló de la Plana i 29,2 a Alacant, segons el balanç de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les precipitacions anaven acompanyades d’aparell elèctric, amb un total de 865 descàrregues de llamps comptabilitzades fins a les 19 hores dins del territori. En àmplies zones de l’interior, la precipitació ha sigut nul·la o inapreciable.

Amb dades fins a les set de la vesprada en les xarxes d’Aemet i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, l’observatori de València en l’avinguda Blasco Ibáñez ha registrat la quantitat més gran de pluja en comptabilitzar un total de 46,8 litres per metre quadrat.

A aquestes dades li segueixen els 42,4 litres acumulats a Rojals (Baix Segura), els 41,8 de l’observatori de Vivers a València, els 37,8 d’Alfondeguilla (la Plana Baixa), els 37,5 de l’aeroport de València, a Manises, els 35,6 de L’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), els 33,8 de Castelló, els 31,6 de l’aeroport d’Alacant-Elx i els 31,4 de Benidorm (la Marina Baixa).

Per darrere queda l’acumulat en l’observatori d’Alacant ciutat jardí, amb 29,2 litres per metre quadrat, els 28,2 de Sagunt (el Camp de Morvedre), els 25,8 de Quart de Poblet (l’Horta), els 24,4 de Xàbia (la Marina Alta) i els 24,2 de Vila-real (la Plana Baixa).

Per a aquest diumenge, 16 de setembre, l’Agència de Meteorologia manté l’avís groc (risc) per pluges en tota la província de València i Castelló i el nord de la d’Alacant.

Al voltant de les 10 del matí d’aquest dissabte les puges ja havien deixat 59 litres per metre quadrat a Xàbia i 53,2 al Poble Nou de Benitatxell (la Marina Alta). A Vilallonga (la Safor), han caigut fins a 35,4 litres per metre quadrat. Segons les dades del centre d’emergències de la Generalitat, a Picassent (l’Horta) les pluges han deixat 31 litres per metre quadrat, a València 47,2 i a l’aeroport de Manises, segons Aemet, han caigut fins a 30 litres per metre quadrat.

Durant la matinada, fins a les 8.30 hores, les pluges caigudes a la demarcació d’Alacant han deixat 24,8 litres per metre quadrat a Xàbia i 22 a Dénia (la Marina Alta) i a Torrevella (el Baix Segura), des d’on el 112 ha rebut cinc telefonades per incidents en la xarxa viària. A la localitat del Baix Segura, els Bombers del Consorci d’Alacant han rescatat els conductors de cinc vehicles que han quedat atrapats en una redona.

També s’han acumulat deu litres a l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa), 7,4 a Mutxamel i la Torre de les Maçanes (l’Alacantí) i 5,4 a Alacant, segons el balanç del Centre de Coordinació d’Emergències.

El cap de setmana ha arrancat amb boires matinals i cels nuvolosos i coberts en la majoria del territori. A València, des de primera hora del matí, hi ha hagut una intensa activitat elèctrica, trons i pluges intenses. De fet, l’Ajuntament de València ha decretat aquest dissabte el tancament de tots els parcs i jardins de la ciutat davant l’alerta meteorològica de pluges i tempesta activada per a tota la jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa