L'Aplec del Camp de Túria denuncia la "passivitat" de la Guàrdia Civil davant les amenaces i coaccions dels membres d'España 2000

La delegació del govern considera proporcional el dispositiu policial tot i que el cordó només separava els ultres uns pocs metres de l'escenari
/ València
15 setembre 2018 01:00h
Imatge de la inauguració de l\'Aplec del Camp de Turia, a Bétera.

Els organitzadors de l'Aplec del Camp de Túria, celebrat a Bétera aquest dimecres, han emés un comunicat que condemna les agressions patides divendres en la celebració de l'Aplec per part d'España 2000 i critica la "camaraderia" amb què la Guarida Civil tractava els ultres.

Segons han denunciat en la seua pàgina de Facebook, els membres d'España 2000, entre els quals estava Pepe Herrero, imputat per les agressions del 9 d'Octubre de 2017, van començar a reunir-se al voltant del recinte on se celebrava l'Aplec "davant la passivitat de la Guàrdia Civil". A més, critiquen que el dispositiu policial va obligar els participants en la cercavila "a passar entre els feixistes, que, com en el 9 d'Octubre, han amenaçat, insultat i escopit els participants de l'Aplec, entre els quals hi havia gent major i menors d'edat".

Els responsables de l'Aplec són especialment crítics amb la Guàrdia Civil, que asseguren que "es limitava a fer un cordó sense cap separació del recinte" en el qual se celebraven els actes festius, mentre els feixistes assetjaven el recinte, arrancaven pancartes i increpaven els assistents "a menys d'un metre de distància".

"Els participants en l'Aplec hem hagut d'aguantar intents d'agressió, llançaments d'ous, insults i amenaces, i tot mentre ens feien càntics i salutacions feixistes", lamenten els organitzadors.

Davant la situació "de violència i tensió i la permanent amenaça a la integritat dels assistents a l'Aplec", l'organització es va posar en contacte amb l'ajuntament de Bétera i amb la delegació del govern. Segons denuncien, el secretari del delegat del govern els va assegurar que el dispositiu policial "era en tot moment proporcional". No obstant això, des de l'Aplec asseguren que "la permissivitat de la Guàrdia Civil" va permetre que "durant més de dues hores els feixistes impediren la normal celebració de l'Aplec".

Depuració de responsabilitats i accions legals

És per això que de des de l'organització han demanat que es depuren responsabilitats polítiques i lamenten que "en ple segle XXI no es puga garantir el dret d'expressió, de reunió i de manifestació", ja que a Bétera es va viure "una altra mostra de com el feixisme té impunitat per a vulnerar els drets més fonamentals dels qui no pensen com ells".

Donada la "camaraderia i complicitat" que la Guàrdia Civil va mostrar amb els ultres, els organitzadors han exigit saber si els feixistes comptaven amb algun tipus de permís o acord amb la Guàrdia Civil. També han instat la Fiscalia a investigar els fets i que "es prenguen mesures fermes per a acabar amb la impunitat feixista".

Els organitzadors de l'Aplec emprendran accions legals contra les persones i entitats que han "vulnerat" els seus "drets més fonamentals", ja que asseguren que "està en joc la llibertat i la dignitat de les persones".

next