Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil i la Creu Roja rescaten dues pasteres amb 15 persones a Alacant i Altea

Dues pasteres amb un total de 15 immigrants han arribat aquesta matinada a Alacant i a una platja d’Altea (la Marina Baixa). La majoria es trobaven en bon estat de salut i cinc d’ells són menors d’edat, segons han informat fonts de Creu Roja a Europa Press.

La primera embarcació ha arribat al voltant de les dues del matí al port d’Alacant amb sis ocupants, tres d’ells menors. L’altra pastera ha sigut albirada a Altea i la Guàrdia Civil ha localitzat els seus ocupants durant la matinada: nou adults de 23 i 31 anys i dos menors de 16 i 17 anys.

En total, Creu Roja ha atés durant la nit 15 immigrants arribats en les dues pasteres, tots de nacionalitat algeriana i cinc d’ells menors d’edat. En general es trobaven en bon estat de salut, encara que presentaven símptomes d’hipotèrmia i hipoglucèmia perquè van arribar calats per les pluges.

En el cas dels atesos a Alacant, un dels ocupants de la pastera ha sigut traslladat a un centre hospitalari per dolor d’abdomen, segons les mateixes fonts.

Des de l’organització humanitària informen que l’Ajuntament d’Alacant ha sol·licitat a Creu Roja que s’òbriga l’alberg per a transeünts de Natzaret durant aquest cap de setmana perquè els immigrants puguen pernoctar i menjar de calent.

Comparteix

Icona de pantalla completa