Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol no recorrerà davant el Constitucional la llei valenciana d’àrees industrials

El govern espanyol no recorrerà davant el Tribunal Constitucional la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana. Així ho ha transmés en un comunicat la Conselleria d’Economia, impulsora de la norma que va ser aprovada per les Corts el passat mes de maig.

Tant el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, com la secretària autonòmica, Blanca Marín, han valorat aquesta notícia com a “magnífica”, ja que es tracta d’una llei “summament necessària per a la Comunitat Valenciana”.

Rafa Climent ha recordat que la implementació d’aquesta llei “és un dels objectius del Seminari de Govern de Castalla i la notícia d’aquest divendres és una fita important perquè garanteix el desenvolupament de la Llei de Gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana tan necessària i pionera. Un dels objectius és afrontar la regulació de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, comprenent des de la seua planificació fins al seu posterior funcionament, a més de crear noves fórmules i camins adequats per a garantir serveis i dotacions de qualitat”.

Per la seua part, Blanca Marín, ha subratllat que “aquesta decisió desmunta l’estratègia del Partit Popular d’intentar bloquejar una llei de les Corts amb una argúcia jurídica”. La secretària autonòmica ha destacat que el més important és que “hui comptem amb una llei que té un marc de seguretat jurídica i que ens genera un entorn de certesa per a la seua implementació en el nostre territori”.

La Conselleria d’Economia ha destacat que la llei és totalment “pionera”, ja que la valenciana “és la primera autonomia a regular el funcionament dels polígons industrials”. En aquest sentit el conseller ha recordat que la setmana passada es van reunir amb el secretari general d’Indústria i Pime, Raúl Blanco, i el director general d’Indústria i Pime, Galo Gutiérrez, que els “van mostrar l’interés del Ministeri a aplicar aquesta Llei en altres comunitats autònomes”.

La secretària autonòmica ha recordat que durant la fase de tramitació de la llei es van realitzar algunes modificacions per a reajustar algunes de les consideracions que havia realitzat l’Estat. Amb tot, Blanca Marín ha destacat que “aquesta llei obri un camí perquè es puga estendre aquest model de millora dels polígons industrials i dels espais productius i aconseguir que els polígons deixen de ser l’últim barri dels nostres municipis per a convertir-se en una infraestructura bàsica de la nostra economia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa