Diari La Veu del País Valencià
Sanitat trasllada les Consultes Externes de l’Hospital Clínic de València a l’antiga escola d’Agrícoles

La Conselleria de Sanitat traslladarà les Consultes Externes de l’Hospital Clínic Universitari de València a l’edifici de l’antiga Escola d’Agrícoles, que va ser adquirit pel govern valencià el mes de desembre passat i permetran augmentar un terç l’espai del centre hospitalari, fins a uns 30.000 metres quadrats, segons han confirmat fonts d’aquest departament a Europa Press.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar dimarts passat, en el seu discurs en el Debat de Política General en les Corts, que aquest mateix mes s’iniciarà el concurs per a la primera fase del projecte per a ampliar el Clínic en les antigues dependències de l’antiga Escola d’Enginyeria Tècnica Agrícola.

Sobre aquest tema, fonts de la Conselleria de Sanitat han explicat que estan preparant els plecs que regiran la contractació del Servei d’Arquitectura i Enginyeria per a la redacció dels projectes i la direcció de les obres de la reforma, ampliació i millora de l’antic edifici d’Agrícoles per a “situar les Consultes Externes de l’Hospital Clínic Universitari de València”.

Així mateix, han informat que en la part protegida de l’edifici es realitzaran les tasques de reforma i reparació necessàries per al seu manteniment i protecció.

Puig i el rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, van formalitzar el mes de novembre passat la compra d’aquest edifici després del compromís adquirit fa 10 anys pel Consell, governat aleshores pel PPCV.

L’edifici d’Agrícoles, que compta amb una superfície de 8.153 metres quadrats, va ser adquirit per 14,5 milions d’euros amb l’objectiu alliberar espai en l’edifici de l’hospital original per a augmentar el nombre de llits, convertir habitacions dobles en habitacions d’ús individual i ampliar les sales d’espera de pacients i familiars.

Comparteix

Icona de pantalla completa