Diari La Veu del País Valencià
À Punt desvela la seua graella per a la temporada de tardor-hivern

Amb l’inici del curs, À Punt ultima els ajustos de la seua graella de tardor i hivern. Una programació que compta amb nombroses estrenes que completaran els continguts que s’han pogut veure en els primers tres mesos d’emissions regulars. Entre les novetats, una important aposta per programes informatius i per espais dedicats a la música, a l’art, a l’esport, a la comèdia i a la ficció.

La nova programació compleix amb les demandes de molts espectadors de la cadena, que demanaven un espai informatiu a primera hora del matí. Així, aquest dilluns s’ha estrenat un informatiu matinal amb tertúlia i els informatius del migdia i de la nit dupliquen la seua durada. El nou programa, presentat per Marta Ventura i Pepa Benetó, ha començat a les 8 hores i té un espai de notícies de 60 minuts i una altra hora dedicada a una tertúlia informativa d’actualitat i a entrevistes.

La informació i l’actualitat política tindran també un altre espai amb el programa d’anàlisi política La qüestió, el contingut del qual va avançar Diari La Veu. El programa s’estrenarà en pantalla el divendres 21 de setembre i cada setmana, a partir de les 22.30 hores, “s’analitzarà i es reflexionarà” al voltant d’un tema d’actualitat i interés ciutadà. L’espai conjuga el format de l’entrevista i el debat i estarà conduït per Jèssica Crespo i Adelaida Ferre.

El món de l’esport i la natura

Després de l’estrena el diumenge 9 de setembre del programa Va De Bo, sobre pilota valenciana, À Punt amplia el seu contingut esportiu amb un programa sobre carreres populars. A córrer, que s’emetrà el dissabte a les 19 hores, estarà conduït per Xavier Blasco i tractarà de “contar la vida a través de les carreres populars”.

Dissabte 22 de setembre, a les 19.30h, serà també l’estrena de GR7, que comparteix nom amb una ruta que travessa de dalt a baix el territori valencià. Presentat per Mònica Garcia i Andreu Valor, aquest programa està dedicat als amants de “la natura, el senderisme i el territori”. Cada setmana, els presentadors del programa fan un tram de la ruta acompanyats de personalitats valencianes, com Sole Giménez, Xavier Mariscal, Paco Torreblanca o Neus Ferri.

Pel que fa al camp i el medi ambient, cada dia laborable els espectadors podran gaudir amb Terra Viva, un espai que conduirà Enric Navarro.

Programes musicals i culturals

Aquesta setmana s’estrena també un dels espais més esperats. El programa de talents Family Duo començarà el dissabte 22 a les 10 de la nit. En el concurs, els participants han de ser tàndems de familiars; un dels dos ha de cantar, com a mínim, i l’altre pot tocar o ballar, sempre que aporte alguna cosa al resultat artístic. Les llengües en què han cantat les persones que s’han presentat als càstings són el castellà, l’anglés i el valencià.

Els amants de l’art també tindran aquesta temporada un programa per a ells. Emergents s’estrenarà la matinada de dimarts a dimecres a les 00.20 hores. Segons explica À Punt en la seua web, Emergents és una sèrie documental sobre noves propostes creatives. En cada programa es presenten dos artistes emergents que, en el seu entorn, tracten de reflectir el seu estil i la localitat amb què s’identifiquen. El primer programa el protagonitzaran Rosana Antolí i Jorge Lawerta. La primera crea coreografies i fa performance on combina la pintura, l’escultura i el videoart. Lawerta és il·lustrador en publicitat i podem apreciar moltes de les seues obres al voltant del futbol valencià, amb els colors i l’estil predominant en els anys trenta i quaranta.

També hi haurà una tercera proposta cultural, València-Califòrnia, que recorrerà les comarques compartint experiències i històries amb músics de tot el territori valencià.

Comèdia, mindfulness i ficció

El dimecres a les 22.50 hores serà el torn per a l’humor en À Punt. Comediants, conduït per la humorista Maria Juan, reunirà els millors còmics valencians. Segons explica la mateixa Maria Juan, entre l’elenc d’humoristes d’aquesta primera temporada hi ha Ferran Gadea, Rebeca Valls, Carol Tomás, Óscar Tramoyeres, Patricia Sornosa, Patricia Espejo, Rafa Alarcón, Pepa Cases, Carlos Amador i Rafa Forner, entre d’altres.

Com expliquen des de la cadena, la ficció tindrà un pes important aquesta temporada. Una de les sèries que s’emetrà és La Vall. La sèrie, que tracta sobre la lluita d’un poble que vol evitar el despoblament, s’estrenarà diumenge vinent, 23 de setembre, a les 21.45h.

Una altra série que té ja data d’estrena, el dimarts 18 de setembre a les 22.00h, és Només una mirada. Es tracta d’un thriller d’acció basat en el llibre de Harlan Coben, també creador de la sèrie.

El mindfulness també tindrà el seu espai a la cadena pública. Així, els dissabtes a les 13.30 hores s’emetrà Felicitat 3.0. Es tracta d’un programa que començarà el dia 22 i que aportarà als espectadors “receptes de benestar senzilles, que no ximples”.

Comparteix

Icona de pantalla completa