Diari La Veu del País Valencià
El PPCV critica la creació d’un alt comissionat per al finançament autonòmic a 8 mesos de les eleccions

El subsecretari general del PPCV i portaveu d’Economia en les Corts, Rubén Ibáñez, ha afirmat aquest dissabte que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “s’ha esborrat de la reivindicació del finançament autonòmic” i ha criticat que “cree un alt comissionat per a encarregar-se d’aquesta qüestió a huit mesos de les eleccions”.

Ibáñez ha subratllat en un comunicat que “la falta de projecte de Puig, les bandades més que evidents entre el temps en què estava Rajoy i ara que està Sánchez i les bregues amb els seus socis de Consell han fet que el president abaixe el cap i cree aquest òrgan, que és com subcontractar la representació de la Generalitat”.

Per contra, ha recordat que “fa un mes Puig treia pit i presumia d’haver interromput les seues vacances per a fer una telefonada a la ministra sobre el sostre de dèficit”. “Ho va vendre com el seu gran èxit, però la veritat és que va deixar en evidència al conseller (Vicent) Soler i va crear una batalla interna amb Compromís de tal calibre que ha decidit llevar-se del mig i crear un òrgan on ha cedit novament davant els seus socis de Consell”, ha asseverat.

De fet, segons el parer del popular “Puig no té projecte ni res a oferir i prefereix que siguen altres els qui donen la cara”, en referència a l’aprovació aquesta setmana del text de PSPV i Compromís en què es demanava una “negociació política” sobre el nou sistema de finançament autonòmic.

“El major engany dels tres anys de govern de Puig”

Per tot això, Ibáñez veu el debat del nou model de finançament com “el major fracàs i major engany dels tres anys de govern de Puig als valencians”. Ha advertit que “si Puig no és capaç de tindre un debat entre polítics, ha de convocar eleccions en lloc de suplantar la seua obligació en matèria de finançament”.

“El debat i la negociació política ha de ser entre polítics, representants triats pel poble valencià, i no imposar a dos experts que no són polítics”, ha reiterat, ja que creu que “en el fons, Puig necessita més càrrecs, més noms, taules i fòrums per a ocultar la seua vertadera incapacitat per a solucionar els problemes dels valencians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa