Diari La Veu del País Valencià
El sistema de dependència valencià atén actualment 70.636 persones

El sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana atén actualment 70.636 persones a través d’algun tipus de servei o prestació econòmica, segons es desprén de l’informe que la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives elabora tots els mesos i que pot consultar-se en la pàgina web d’aquest departament.

Concretament, durant el mes d’agost s’han incorporat al sistema un total de 1.101 persones, una dada que si es comptabilitza des de gener d’enguany, arriba a un total de 16.230. Cal destacar que des de juliol de 2015 s’han incorporat 53.229 noves persones beneficiàries al sistema de dependència.

Aquesta agilitació en la resolució d’expedients i en la incorporació, per tant, de noves persones beneficiàries al sistema respon al pla d’impuls dissenyat per la conselleria amb l’objectiu de reduir el nombre de sol·licituds pendents d’atendre que hi havia a l’inici d’aquesta legislatura i que arribe les 45.000 persones. Des d’aleshores, la llista d’espera s’ha reduït en 23.327 persones.

Respecte al nombre de sol·licituds presentades, des de principis d’any s’han registrat 15.881 noves, 1.991 el mes d’agost.

Sistema de valoracions

D’altra banda, el nou sistema de valoracions implantat per la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha permés incrementar també de forma constant i progressiva el nombre de valoracions. Així, des de gener d’enguany s’han realitzat 20.074 valoracions, 1.599 d’elles durant l’últim mes. Aquest increment en el nombre de valoracions respon a la bona gestió dels equips dels serveis socials municipals, han informat des del Consell.

La Conselleria ha abonat des de principi d’any un total de 177 milions d’euros en concepte de nòmines ordinàries mensuals, endarreriments i retroactivitat vinculada a serveis i prestacions de la dependència. L’import de la nòmina d’agost ascendeix a 23,8 milions.

De les 70.636 persones en situació de dependència incloses en el sistema, al voltant del 46% reben atenció especialitzada a través de serveis residencials, centres de dia, habitatges tutelats, centres d’atenció primerenca o Centres de Rehabilitació i Integració Social, o a través d’una prestació econòmica vinculada al servei residencial o de centre de dia. La resta reben una prestació econòmica per cuidador en l’entorn familiar, tal com la persona sol·licitant i la seua família i la persona especialista en Treball Social acorden com a millor recurs per a la situació de qui demanda el servei.

Comparteix

Icona de pantalla completa