EUPV critica "l'electoralisme" de Puig en matèria de memòria històrica

Rosa Pérez Garijo lamenta que la Conselleria de Justícia encara no ha gastat "un sol euro en exhumacions"
/ València
17 setembre 2018 01:00h
La coordinadora general d\'EUPV, Rosa Pérez, ha incentivat l\'exhumació de huit fosses al cementeri de Paterna.

La coordinadora general d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha demanat aquest dilluns al president Ximo Puig "fets" i posar "fi al toc electoralista" en matèria de memòria democràtica. La responsable d'Esquerra Unida s'ha referit així a l'anunci realitzat la setmana passada pel president del Consell en el Debat de Política General, relatiu a la creació d’un banc autonòmic d'ADN per a facilitar la identificació de les restes trobades a les fosses comunes exhumades.

En opinió de la coordinadora de la formació d'esquerres, "la creació del banc públic d'ADN no pot demorar-se". Pérez Garijo s'ha mostrat molt crítica amb el departament que gestiona Gabriela Bravo: "En tota la legislatura, la Conselleria de Justícia s'ha limitat a fer la Llei de Memòria, però no hi ha rastre del seu desenvolupament reglamentari ni s'ha posat en marxa l'Institut de Memòria Democràtica ni tampoc s'ha gastat un sol euro en exhumacions".

"Vam saludar amb satisfacció la promulgació de la Llei de Memòria Democràtica com un avanç social molt necessari, però des que es va publicar al Diari Oficial el 17 de novembre de 2017, no s'ha fet res més", ha assenyalat la màxima representant d'EUPV. "Darrere de cada anunci del Consell en termes de memòria democràtica hi ha molt bona voluntat, però poc realisme", ha afegit Pérez Garijo, qui ha recordat que la consellera Bravo ja va anunciar en juliol de 2017 que la Generalitat assumiria el cost d'exhumació i identificació de les víctimes del franquisme i que "a hores d'ara no ha destinat ni un euro".

next