Diari La Veu del País Valencià
El PPCV recorre contra el PATIVEL en defensa dels drets adquirits dels propietaris

El PPCV ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra el Pla d’Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral (Pativel) perquè, segons ha afirmat la diputada Elisa Díaz, “tenyeix de dol el litoral valencià”.

La portaveu de Medi ambient i Ordenació del Territori a les Corts, signant del recurs, ha recordat que ja són “més de 50 els recursos plantejats contra el Pativel” i ha assenyalat que no només és el PPCV, sinó “la societat civil qui s’ha pronunciat i s’ha plantat davant aquest pla del Consell que, lluny de protegir el territori tenyeix de dol el litoral”.

Díaz ha alertat de la “indefensió” que han patit els ciutadans durant el procés de tramitació i aprovació del document. “El pla es va tramitar sense participació ciutadana, sense escoltar les persones a les quals el Botànic deia que venia a rescatar. És un pla que ha privat als propietaris dels seus drets adquirits i, a més, no disposa d’informe de viabilitat econòmica real, perquè des de la Generalitat diuen que no comporta cap tipus d’indemnització. I açò és fals”, ha explicat.

La portaveu popular ha indicat que aquest recurs “vol acabar amb la indefensió dels valencians en la vulneració dels seus drets i les expropiacions indiscriminades que s’estan realitzant de projectes de tota una vida”. Així mateix, ha recordat que el pla “ha tingut nombrosos defectes de forma en la tramitació i s’ha posat traves perquè els afectats presentaren al·legacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa