Diari La Veu del País Valencià
Els passatgers d’un vol de Ryanair València-Sevilla, retinguts tres hores dins de l’avió abans d’enlairar-se

Els passatgers d’un vol de Ryanair de la ruta València-Sevilla han passat tres hores i mitja dins de l’avió en la pista de l’aeroport de València, ja que després d’haver embarcat els han comunicat que hi havia restriccions en l’espai aeri per unes maniobres militars.

Una de les passatgeres del vol, Inmaculada Álvarez, ha explicat a EFE des de l’interior de l’avió que el vol FR2207 havia d’eixir a les 14.40 hores de València, que han embarcat a les 14.05 hores i que una vegada a bord els han informat que no podrien eixir fins a tres hores després per la restricció de l’espai aeri.

Ha assegurat que Ryanair ha procedit a embarcar aquest Boeing 737 “malgrat saber que l’espai aeri estava tancat”, ja que a eixa mateixa hora els passatgers d’un vol d’Iberia havien sigut informats per megafonia que hi havia un retard i els seus motius, i no han procedit a embarcar-los, sinó que s’han quedat en la terminal.

Segons aquesta passatgera, quan estaven a bord els han explicat que havien d’esperar tres hores dins, que fins i tot anaven a traure l’avió de la pista i desviar-se a un aparcament per a no entorpir el tràfic aeri i que podien abandonar l’aeronau, però era com renunciar al bitllet i al dret a reclamar.

Álvarez ha explicat que els passatgers estaven “nerviosos” i les hostesses “frustrades” i que el comandant ha eixit diverses vegades de la cabina a parlar amb passatgers que han acudit a demanar explicacions.

Ha indicat que han contactat amb AENA i els ha indicat que les maniobres estaven previstes i la reclamació havien de posar-la a la companyia, encara que ha explicat que quan estaven tractant de fer-ho des de l’avió la pàgina web de Ryanair “ha deixat de funcionar”.

Álvarez ha explicat que ha viatjat a València perquè tenia unes noces i que aquest contratemps solament li fa “arribar amb retard” a treballar, però hi ha passatgers que tenien connexions de vols o trens i cites de treball i ha lamentat que en aquest cas sembla que “tothom es llavarà les mans”. “És de vergonya. Ens han deixat en un buit legal perquè sabien que no podríem eixir”, ha afegit.

Fonts d’Aena han indicat a Efe que l’aeroport de València funciona amb normalitat a excepció del vol de Ryanair retardat i han indicat que finalment ha eixit a les 17.30 hores amb destinació a Sevilla. Des de l’entitat pública Enaire han informat en Twitter que s’esperen retards a Màlaga i el sud-est de l’estat espanyol per exercicis militars, que han ocasionat restriccions en l’espai aeri de la zona.

Enaire ha indicat a Efe que aquestos exercicis militars i la mala meteorologia han ocasionat alguns problemes de congestió. Consultada per Efe, Ryanair encara no ha oferit la seua versió sobre aquest incident.

Comparteix

Icona de pantalla completa