Diari La Veu del País Valencià
L’editora que va dimitir per la censura del vídeo de la cap de premsa de Rajoy dirigirà RTVE al País Valencià

Canvis al nivell més alt al centre territorial de Radiotelevisió Espanyola. La direcció de la cadena pública estatal canviarà de mans en els pròxims dies al País Valencià. Segons ha pogut saber Diari La Veu, el fins ara responsable del centre territorial, Javier Gomar, abandona el càrrec. Ell mateix ho ha confirmat a la plantilla aquest dimarts.

La seua substituta serà Arantxa Torres, periodista de Televisió Espanyola que formava part de la direcció d’informatius del centre territorial fins al passat mes de maig, quan va presentar la seua renúncia al càrrec d’editora per un cas de censura. Torres va presentar la seua dimissió com a editora d’informatius arran la censura del vídeo en el qual es podia veure i escoltar la cap de premsa del llavors president del govern espanyol Mariano Rajoy insultant uns pensionistes d’Alacant. Carmen Martínez de Castro es va referir als jubilats que protestaven a les portes de l’auditori on Rajoy havia de participar en un acte del Partit Popular en els següents termes:”¡Qué ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles: ‘Pues os jodéis!‘”.

La decisió de no emetre aquest vídeo va propiciar la dimissió d’Arantxa Torres com a editora dels informatius. També va abandonar el seu càrrec dies després el cap d’Informatius, Enrique Pallàs.

Torres va publicar el dilluns 14 de maig una carta en què explicava com havia pres la decisió de deixar el càrrec i defensava la importància de mantindre els principis i la lluita per a aconseguir una RTVE “imparcial i igualitària”.

En aquesta missiva, la periodista exposava que es tractava d'”una decisió personal, reflexionada”, que va prendre en considerar que “una ordre que no respon a l’interés general, sinó a interessos polítics, afectava el dret a la informació dels ciutadans”. “I a mi”, afegeix. Torres argumentava que aquella vesprada es va sentir “vençuda” i que dues dones que ella admira l’ajudaren a fer el pas.

Comparteix

Icona de pantalla completa