Diari La Veu del País Valencià
El valencià Gustavo Gimeno, nou director de l’Orquestra Simfònica de Toronto

L’actual director de la Filharmònica de Luxemburg, el valencià Gustavo Gimeno, va debutar amb la Simfònica de Toronto el febrer passat i set mesos després, la formació ha anunciat que l’ha triat com el seu nou responsable musical, tal com informava aquest dilluns The New York Times.

El músic valencià simultaniejarà el seu nou treball amb la direcció de la Filharmònica de Luxemburg, ja que començarà amb l’orquestra canadenca en la temporada 2020-21, en substitució de Peter Oundjian, que es convertirà en el conductor emèrit de la formació a partir de juny després de 14 anys com a titular. Des de juny fins que Gimeno ocupe la direcció es farà càrrec de la Simfònica de Toronto, fundada en 1922, Andrew Davis.

Gimeno, que va començar la seua carrera internacional com a assistent de Mariss Jansons i va debutar al capdavant de la Royal Concertgebow d’Amsterdam en 2014, explicava recentment al diari New York Times que des del seu primer assaig amb la Simfònica de Toronto es va identificar amb el so i la intel·ligència musical de l’orquestra. Després de Frühbeck de Burgos, Jesús López Cobos i Enrique Jordá, Gimeno és el director procedent de l’Estat que assumeix la direcció d’una gran orquestra nord-americana.

Cal recordar que el mestre valencià, un dels directors que els músics de l’Orquestra de Les Arts van demanar com recanvi de Fabio Biondi, torna en maig de 2019 per a dirigir un concert a l’Auditori de Castelló de la Plana, després de debutar a Les Arts en 2014.

Comparteix

Icona de pantalla completa