Diari La Veu del País Valencià
Ford presentarà el 9 d’octubre al comité d’empresa el seu pla per a reajustar el negoci

La multinacional Ford ha convocat una reunió a Colònia (Alemanya) el 9 d’octubre per a presentar als representants dels comités d’empresa de totes les seues plantes a Europa un pla per a “reajustar el negoci” en aquestos països.

La trobada, segons ha avançat aquest dimarts Levante-EMV, servirà per a conéixer el futur de la companyia nord-americana al continent europeu, cosa que els sindicats esperen amb “expectació”. Aquest tipus de plans “mai són per a anunciar bonança”, ha apuntat el delegat d’UGT al comité d’empresa de la planta d’Almussafes (la Ribera Baixa), Carlos Faubel. Tot i això, ha volgut ser caut i ha advocat per mantindre la “calma” fins que la companyia explique els detalls del seu projecte en les diferents fàbriques europees.

Aquestos canvis se sumen a la decisió de la companyia automobilística per a potenciar els vehicles que més es venen i anar abandonant els que tenen menys rendibilitat. En aquest sentit, Faubel ha valorat en declaracions a Europa Press la “important” renovació del Kuga en la planta d’Almussafes, on representa més del 50% de la producció.

El representant sindical ha assenyalat també altres factors que influeixen en el sector com són la regressió dels vehicles dièsel o el Brèxit del Regne Unit, sense oblidar els nous models de consum, les noves formes de mobilitat en la societat i la irrupció dels vehicles elèctrics que “requereixen menys mà d’obra” que els motors tradicionals. En tot cas, a la factoria valenciana es fabrica el Mondeo híbrid i el Kuga pròximament tindrà també versió híbrida, ha avançat.

D’altra banda, el representant del comité d’empresa ha explicat que encara estan “esperant” que la direcció de la planta valenciana els confirme si es deixarà de treballar durant una setmana, del 8 al 14 d’octubre, per la caiguda de vendes.

Comparteix

Icona de pantalla completa