Diari La Veu del País Valencià
La Policia Autonòmica arribarà a 500 agents abans de 2020

La Unitat de Policia Nacional adscrita al País Valencià, la coneguda com la policia de la Generalitat o Policia Autonòmica, passarà dels 393 membres actuals als 500 abans de l’any 2020, cosa que permetrà un desplegament “molt important” i una “major visibilitat” d’aquesta unitat, que acaba de complir 25 anys de vida.

Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la celebració del Dia de la Unitat de la Policia Nacional adscrita al País Valencià, durant la qual s’han lliurat 149 condecoracions, diplomes i distincions al mèrit policial a membres d’aquest cos. A l’acte també ha assistit el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

El president ha indicat que aquest increment d’agents, possible gràcies a la renovació del conveni entre la Generalitat i el Ministeri pel qual s’adscriu aquesta Unitat de la Policia Nacional i que no es renovava des de 2007, permetrà una millora “notable” en l’actual xifra de resultats.

Per la seua banda, el ministre ha expressat el compromís de millorar les instal·lacions del complex policial de Sapadors de València i de la comandància de la Guàrdia Civil d’Alacant, incloses en el pla d’infraestructures per als pròxims sis anys i que abasta les instal·lacions de la Policia i de la Guàrdia Civil.

Puig ha reivindicat la tasca d’aquesta Unitat com a “garantia de l’estabilitat i el progrés” al País Valencià i ha destacat que la Policia Autonòmica va efectuar quasi 500.000 intervencions en 2017, a més d’haver col·laborat de forma “inestimable” en la lluita contra la violència de gènere en els centres d’acolliment de dones maltractades i habitatges tutelats.

El titular de l’Interior ha indicat que els efectius de la Unitat adscrita “s’aniran incrementant en funció de les necessitats” i ha assegurat que tenen el ferm propòsit de “seguir aprofundint en la cooperació amb el govern valencià”. Grande-Marlaska ha felicitat també els condecorats, perquè, segons ha assegurat, “defensar els valors constitucionals i de l’Estatut d’Autonomia contribueix a construir una societat més justa”.

L’acte, celebrat al Monestir de Sant Miquel dels Reis de València amb presència de la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, i del director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo, ha posat fi a un any de celebracions en commemoració del 25 aniversari de creació de la Unitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa