El festival MUT! portarà 23 espectacles d'arts escèniques sense text als carrers de Castelló de la Plana

Companyies de França, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra i Dinamarca representaran els seus espectacles als carrers de la ciutat entre el 28 i 30 de setembre
/ Castelló de la Plana
18 setembre 2018 01:00h
El festival espera superar els 12.000 assistents de les edicions anteriors.

La tercera edició del MUT!, festival internacional d'arts escèniques sense text, arriba a Castelló de la Plana el pròxim cap de setmana, del 28 al 30 de setembre, amb una oferta cultural reforçada que creix fins a 23 actuacions, segons ha avançat l'Ajuntament en un comunicat.

L'èxit de públic en les seues dues edicions anteriors ha motivat que la Regidoria de Cultura potencie la programació amb més espectacles i "una major internacionalització". L'edil, Verònica Ruiz, ha destacat així la consolidació d'"un festival jove, amb gran projecció i que confirma l'aposta per acostar la cultura a la gent en totes les seues manifestacions". El MUT! 2018 comptarà amb 13 companyies de França, Bèlgica, Anglaterra, Itàlia i Dinamarca, entre grups de teatre de gran importància en l'àmbit estatal, ha destacat el director artístic del certamen, Sergi Heredia.

Entre els 23 espectacles dels tres dies, destaca Les zèles d'obus, que representa la companyia francesa Cie Benoît Charpe, i L'aimant, de Cie Lézards Bleus, també francesa. Aquestes propostes es podran veure per primera vegada a Castelló de la Plana.

El festival alçarà el teló el divendres 28 amb l'espectacle inaugural Sodade de la companyia francesa Cirque Rouages. Com a prèvia, en la jornada de matí i vesprada, Producciones Imperecederas oferirà sis funcions de Deambulantes, una proposta de dansa urbana itinerant pensada per a realitzar-se en espais no convencionals.

La jornada del dissabte s'obrirà al matí al Passadís de les Arts amb Nakupell i Eccentrici Dadaró i continuarà a la vesprada amb Marco Carolei, Nakupelle de nou, Cie Benoît Charpe, Cie Lézards Bleus i l'espectacle L'enterrament de mamen de la companyia Cacahuète. La nit tancarà amb propostes més poètiques, com el premiat espectacle Sol bemol de la companyia belga D'Irque + Fien.

Ja el diumenge, el festival s'iniciarà en la plaça Hort dels Corders al matí amb Alex Barti i la seua titella Barti, Marco Carolei i el seu Capocomico i Nakupelle amb Bon appetit. La clausura del MUT! arribarà a la vesprada amb Démodés de La tal i Leandre i Tauromáquina de la companyia Animal Religion.

L'última edició va reunir  uns 12.000 espectadors, unes xifres que l'Ajuntament espera superar. El festival tindrà lloc en diversos espais urbans: la plaça Major, Passadís de les Arts, plaça Hort dels Corders i diversos carrers de vianants.

next