Diari La Veu del País Valencià
El Ministeri d’Indústria anuncia la creació d’una mesa contra l’intrusisme en el sector del comerç

El Ministeri d’Indústria ha anunciat la constitució d’una mesa contra l’intrusisme en el sector del comerç per a actuar contra el comerç il·legal, molt rellevant per al País Valencià “perquè fa competència al formal i legal i, a més, perquè les falsificacions perjudiquen la indústria i donen una mala imatge urbana que també afecta el turisme”.

Així ho ha indicat la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, que ha participat junt amb el director general de Comerç i Consum, Natxo Costa, a Madrid en la primera reunió sectorial de Comerç convocada per l’actual ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.

En la comissió s’ha abordat la posada en marxa d’accions en matèria de comerç com un dels eixos vertebradors per a combatre la despoblació i s’ha assenyalat que la prioritat és l’adaptació digital del sector.

La representant de la Generalitat ha manifestat a la nova ministra que comparteix la importància de la digitalització, però que s’han d’establir mesures fiscals, laborals i de protecció al consumidor, per a evitar que alguns operadors de comerç electrònic “tinguen una posició avantatjosa que perjudique el comerç presencial”.

La secretaria autonòmica també ha informat sobre el Pla d’impuls a la digitalització del comerç i l’artesania de la Comunitat Valenciana, com a acció de política industrial alineada amb el Pla de Modernització 2019-2020 del Ministeri.

En el marc d’aquest, ha anunciat “la constitució d’un Observatori de Comerç 4.0 com a eina per a analitzar, identificar i difondre una estratègia que analitze l’ús de tots els canals (Internet i Presencial) que afavorisquen la comercialització de productes i serveis de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, els representants de la Generalitat s’han oferit per a participar en els diferents grups de treball que es puguen constituir per a abordar assumptes com les rebaixes o horaris comercials i han assenyalat que el País Valencià té actualment “un marc d’estabilitat, després d’haver aconseguit un acord amb els principals agents i organitzacions del sector comercial”, segons Marín.

Comparteix

Icona de pantalla completa