Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València instal·la un comptador de bicicletes al Pont de Fusta

L’Ajuntament de València ha instal·lat el primer comptador de bicicletes en directe, coincidint amb la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, que estarà situat en la desembocadura del carril que travessa Pont de Fusta amb l’Anell Ciclista, segons ha informat el consistori en un comunicat.

El panell indicarà en temps real el nombre de bicis que hi han circulat en tots dos sentits en un dia. D’aquesta manera, a les 12 de la nit el comptador torna a posar-se a zero. Fonts municipals han explicat que en les primeres 24 hores han passat per davant del panell més de 2.000 bicicletes. Segons han explicat, el comptador té un marge d’error constant i “si dues bicicletes passen molt juntes només en compta una”.

Es tracta del primer de cinc comptadors digitals de bicicletes que se situaran en punts emblemàtics de la ciutat de València: a l’avinguda Blasco Ibáñez amb el carrer Doctor Gómez Ferrer, a Peris i Valero amb l’avinguda Regne de València, al carrer General Elio amb Sant Pius V i al carrer Colom amb Russafa.

Els llocs triats han sigut determinats per un equip integrat per personal del servei i la Regidoria de Mobilitat, de l’Agència de la Bici i de l’empresa que realitza el servei de semaforització de la ciutat.

L’Ajuntament ja disposava de comptadors per a conéixer l’ús dels vehicles sostenibles, però amb aquest panell es vol “visibilitzar l’important ús que es fa de la bicicleta i altres vehicles sostenibles pels carrils bici de la ciutat”.

De la mateixa manera, es persegueix convidar qualsevol que ho veja al fet que s’unisca al “cada vegada més important nombre de persones que cada dia sumen per a aconseguir i gaudir d’una ciutat més agradable i saludable per a totes”.

Comparteix

Icona de pantalla completa