Diari La Veu del País Valencià
Escoles d’esport per a xiquets amb discapacitat

RedactaVeu / València

El PSPV-PSOE proposarà en tots els Ajuntaments de les comarques centrals la creació i desenvolupament d’Escoles d’Esport Inclusiu, dins dels programes d’EEDDMM organitzades pels municipis.

La Comissió Executiva Provincial (CEP) del PSPV-PSOE de les comarques centrals va aprovar la proposta en entendre que “el binomi esport i inclusió suposa l’eina més eficaç per al foment de la participació de persones amb discapacitat en els esports, especialment en contextos d’iniciació, com en els que es treballa en les escoles municipals d’iniciació esportiva”, segons va explicar Mercedes Caballero, secretària d’Esports.

Segons consta en la moció, el PSPV proposarà que els ajuntaments, mitjançant les activitats esportives que ja presta, les EMIDS i EIDS de la FDM i els Campus esportius d’estiu promocione i facilite a qualsevol xiquet i xiqueta o persona adulta, independentment de la seua discapacitat, l’accés a la pràctica esportiva.

A més, els consistoris hauran de desenvolupar iniciatives amb caràcter inclusiu a persones amb diversitat funcional, ja que, segons Cavaller “independentment de la seua condició física les activitats són un dret fonamental al que tot ciutadà ha de tenir accés”.

Convenis amb la Federació d’Esports Adaptats

Cercant l’accessibilitat a la pràctica esportiva de tots i totes, els ajuntaments hauran de sol·licitar a la Generalitat Valenciana la signatura de convenis amb la Federació Valenciana d’Esports Adaptats per a l’engegada de programes d’EDDMM dirigits a els i les menors que per la discapacitat que pateixen no poden practicar esport inclusiu en les activitats municipals programades a aquest efecte.

Segons fonts socialistes, els municipis, a través de les Fundacions Esportives i els diferents Clubs ofereixen d’octubre a maig una sèrie d’escoles municipals d’iniciació i desenvolupament esportiu per a la població escolar. La pràctica esportiva abasta un ampli ventall de disciplines -com ara Patinatge, Atletisme, Futbol-sala, Bàsquet, Judo, Gimnàstica Rítmica, Futbol, Psicomotricitat, Tennis, Frontenis, Natació, Pilota Valenciana- que es complementen amb les activitats organitzades durant les vacances escolars a través de Campus esportius d’estiu.

“És cert, ha dit Caballero, que les Fundacions Esportives Municipals, amb la col·laboració de la Federació Valenciana d’Esports Adaptats, ofereix també activitats esportives per a xiquets/es discapacitats/es, però l’oferta és mínima en comparació a l’existent per a la resta de menors”.

A més, segons Caballero, “aquestes activitats estan dissenyades exclusivament per a ells i elles, com la resta ho està, també exclusivament, per a xiquets i xiquetes sense cap discapacitat. Amb la qual cosa, cap d’aquests esports i activitats físiques treballa des de l’esport inclusiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa