Diari La Veu del País Valencià
La delegació del govern tractarà que els ministeris d’Hisenda i Foment reben la patronal valenciana

La Delegació del Govern gestionarà amb els ministeris d’Hisenda i Foment reunions amb la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) perquè li puguen traslladar les seues reivindicacions de finançament autonòmic i inversió en infraestructures. Així ho ha assegurat el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, després de la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb el president de la CEV, Salvador Navarro, qui li ha traslladat la defensa de solucionar el “problema crònic” del finançament autonòmic i fer inversions en infraestructures com el port.

Navarro ha expressat que té “clar” que el Govern “ha de liderar” la solució d’aquest problema i ha sostingut que la CEV “continuarà pressionant” perquè se’ls faça cas i es pose fi “a la invisibilitat” del País Valencià. A més, ha apuntat que eixa defensa no és des d’un punt de vista empresarial sinó també social i ha recordat que van de la mà amb els sindicats en la seua reivindicació.

“Les solucions tècniques estan aportades i ara la clau és política i el Govern ha de liderar”, ha apuntat i ha assenyalat que ha demanat col·laboració a Fulgencio per a una reunió –que tenien sol·licitada a l’anterior Govern– amb el Ministeri d’Hisenda. Navarro també s’ha referit al dèficit d’infraestructures i, encara que ha admés que s’estan realitzant actuacions en transport terrestre i en la línia Cantàbric-Mediterrani i Corredor Mediterrani, encara es “necessiten inversions, sobretot en el Port de València”.

Ha detallat la necessitat de la connexió amb Sagunt i ha assegurat que les solucions s’aporten, no solament al port, sinó a tot el territori, perquè el de València és “el primer port del Mediterrani i el cinqué d’Europa” i Foment “ha de fer-li el cas que li correspon a un port d’aquesta magnitud”.

Fulgencio ha confirmat que des de la delegació de govern brindaran “tota la col·laboració” i farà la “gestió amb Hisenda i Foment per a continuar, millorar o obrir aquesta línia d’intercomunicació, que crec que és necessària”. Ha assegurat que ara al País Valencià són “molt visibles perquè hi ha un projecte comú entre la Generalitat i el govern”, que també comparteixen amb la societat civil.

El delegat ha destacat que les infraestructures han d’estar en “permanent actualització” i ha valorat “l’esforç” del govern espanyol, malgrat l’actual situació pressupostària, per a “accelerar la posada en marxa de totes les dotacions econòmiques que són necessàries per al desenvolupament d’infraestructures i inversions”. Ha ressaltat que “les limitacions es mantenen a tot el ritme possible que els tràmits requereixen” i ha valorat que el ministeri és “molt permeable” a les aportacions de la societat civil.

Comparteix

Icona de pantalla completa